teisipäev, 10. aprill 2012

Max Kaur: Igaüks peaks oskama kasutada relva!


Tallinna linnavolikogu korrakaitsekomisjoni esimees Max Kaur külastas lasketiiru Tallinnas, et plaanijärgselt kontrollida oma relva kasutamise oskust. Lasketreeningul harjutati erinevate relvadega. Poliitik sooritas laskeharjutusi Smith-Wesson 40, Glock 17 9×19mm ning Kalašnikov 223rem`iga. Lasketiiru instruktorite hinnangul oli korrakaitsekomisjoni esimehe laskeharjutuse tulemused rahuldavad.
„Iga inimene, iga mees peab oskama kasutada relva, et igal ajahetkel astuda vastu kurjategijale, et kaitsta oma peret ning ühiskonda. Vana tankistina olen valmis kurjategijad laskma kasvõi tankikahuriga," kinnitas Max Kaur.
Euroopa Liidu mõrvapealinn on Vilnius, selgub Eurostati värskest kuritegevuse raportist. Halvamainelises edetabelis hõivas teise koha Tallinn. Vilniuses pannakse aastas toime keskmiselt 7,9 mõrva 100 000 elaniku kohta, Tallinnas on umbes kuus. Riia ei ole võrdlusse kaasatud, seast seal tehakse mõrvade ja mõrvakatsete üle statistikat samas kategoorias. Mustas nimekirjas järgnevad: Luxembourg (4,24) oli kolmas, Amsterdam (3,65) neljas ja Brüssel (3,09) viies. Helsingi, kus pandi toime keskmiselt 1,76 mõrva 100 000 elaniku kohta, ei mahtunud esikümnesse. Stockholmi kohta andmeid pole. Puhaste paberitega pääses vaid Malta pealinn Valletta, kus ei toimunud kolme aasta jooksul ühtki mõrva.