esmaspäev, 26. mai 2014

Max Kaur sai filosoofiadoktori (PhD) teaduskraadi

Venemaa Kõrgem Atestatsioonikomisjon oma 19.05.2014.a. otsusega ja Vene Föderatsiooni haridus ja teadusministeeriumi käsuga nr.273/nk  http://vak.ed.gov.ru/121 omistati Mustvee linnapele Max Kaurile majandusteaduste kandidaadi teaduskraad, mis UNESCO hariduse rahvusvahelise standartse klassifikatsiooni järgi on võrdustatud filosoofiadoktori (PhD) või Doctor of Philosophy (PhD) teaduskraadiga.  
"Eestlased on alati Peterburis õppinud, olgu selleks Köler või Laidoner, traditsioonid jätkuvad ka täna, selle üle võib ainult head meelt tunda," kinnitas Max Kaur.
Max Kaur kaitses väitekirja "Tööstusettevõte innovatiivse arengu aktiivsuse formeerimise meetodid"
26. detsembril 2013 aastal Sankt Peterburi riikliku majandusülikooli dissertatsiooninõukogu istungil.  http://en.unecon.ru/
Max Kauri teaduslikuks juhendajaks olid Venemaa teadlane, majandusteaduste doktor, professor Gerold Krajuhhin ning teaduslikuks konsultandiks Eesti Teaduste Akadeemia akadeemik Mihhail Bronštein.  
Max Kaur väitekiri  käsitleb Eesti edulugu majanduskriisi ajal BLRT Grupi eduka tegevuse näitel.
Sankt Peterburi riikliku majandusülikooli, kus Max Kaur omandas 2008. aastal ka majadusteaduste magistri teaduskraadi, on lõpetanud mõjukad Venemaa riigitegelased ja ärimehed: Anatoli Tšubais, Aleksei Mordašov , Ruslan Aksjonenko , ülikoolide õppejõudude hulgas on olnud ka Venemaa ekspeaminister Viktor Zubkov. 
Mustvee linnapea  Max Kaur on töötanud ekspeaminster Edgar Savisaare nõunikuna, Maardu abilinnapeana, ta oli valitud Tallinna linnavolikogu VII. koosseisu liikmeks ja oli korrakaitsekomisjoni esimees. 

VF Riiklik Raamatukogu