reede, 15. veebruar 2008

Kasiinovastased rahvasaadikud: Tallinn peaks julgemalt piirama kasiinoäri!

Hiljuti lõpetas Tallinna linnavalitsus oma korraldusega kasiino tegevuse Mustamäe linnaosas, gümnaasiumi ja kahe lasteaia vahetus läheduses. Kasiinovastased tervitasid seda otsust, soovitades omavalitsustel olla aktiivsem ja julgem kasiinoäri piiramise osas.

„Iseenesest on positiivne kui kavandatakse kasiino kinni panna, isegi kui seda kavandatakse ligi poole aastat ette. Omavalitsuses, kus küsitluste järgi 81% elanikkonnast on kasiinoäri vastu, peaks võim olema aktiivsem ja julgem piiramaks kasiinoäri oma territooriumil. Aeg on Armin Karu taolistele koht kätte näidata. Hea näide on Pärnu või Haapsalu linnavõimud, kes vapralt seisavad ülbe kasiinoäri leviku vastu, linnarahva nimel,” arvas kasiinovastaste liider, endine Tallinna linnapea nõunik Max Kaur.

„Kasiinovastased siiralt loodavad, et Riigikogusse tulev eelnõu hasartmänguseaduse osas, annab omavalitsustel rohkem võimalusi kasiinoäri vastu tegutsemiseks ning võimaldab seeläbi tervikuna piirata kriminaalse kasiinoäri vohamist, eriti kui hetkel Tallinnas on ligi 100 kasiinokohta ja riigis ligi 200,” tõdes Tallinna Volikogu liige Oleg Rebane.

„Eelmise aasta lõpus, Mustamäe Halduskogu korralisel istungil arutati AS IMG Kasiinode poolt esitatud taotlust Mustamäe Linnaosa Valitsusele kasiino tegevusloa pikendamiseks. Peale seisukohtade ärakuulamise, halduskogu hääletas kasiino tegevusloa pikendamise vastu. Kahtlemata peavad rahvavolinike otsused mõjutama Tallinna linnavõimu olema julgem ja rohkem kasiinoäri piirama!”, arvas Tallinna linnavolikogu liige Nikolai Degtjarenko.

Tallinna linn ja mängukorraldaja AS IMG Kasiinod jõudsid kokkuleppele, et linnalt nõusoleku saamiseks õnnemängukoha tegevuse jätkamiseks tähtajaga kolm aastat aadressil E.Vilde tee 122 on ettevõte nõus alates 1. juulist 2008 sulgema Videomat Casino nime all tegutseva mängukoha aadressil E.Vilde tee 73.