esmaspäev, 7. november 2011

Keskerakonna uus poliitika tulekul?

Hindan kõrgelt opositsiooni aktiivsust, nutikust, soovi näidata end võimalikult professionaalsest küljest, ehk nii nagu üks opositsioon peabki käituma demokraatlikus riigis.
Samas on opositsionääride vaateväljast jäänud kõrvale arusaamine, et muutuste tuuled on puhunud läbi ka Keskerakonnast endast. Viimane, ajalooline Keskerakonna kongress, mille sündmusi jälgis pingsalt kogu eesti rahvas, usaldas ja andis kindla mandaadi nii Edgar Savisaarele partei juhtimiseks kui ka Jüri Ratase pooldajatele erakonna uuendamiseks.
See uuenemine nõuab ka uut poliitikat. Vene inimene, nagu eestlanegi ei taha rohkem makse maksta. Seepärast on Keskerakonna loosung vaja ümber pöörata. Maksud väikesemaks, pensionid suuremaks! Vähem Ansipi riiki, rohkem raha lihtsale inimesele tänavalt! Ansipi ametnikel palk väikesemaks! Aitab Kreeka sotsialismist Eestis! Elagu vabadus!
Seoses sellega likvideerida 3 ministeeriumit, 15 maavalitsust, 150 omavalitsust, teabeametit 10 korda.
Tuleb resoluutselt tegutseda ka Tallinnas endas. Linnaosad likvideerida. Kokkuhoitud rahad suunata töötutele.
Esimene asi: vallandada kõrgepalgaline Tallinna linnavolikogu aseesimees Jaak Juske. Juske palk aga suunata lasteaedadele. Seega olen opositsiooniga nõus ainult ühes asjas, et Tallinna linnavolikogus on vajalik veel enne aastavahetust üks tõsine umbusaldus. Kavatsen ise teha järgmise Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni istungil ettepaneku avaldada umbusaldust Tallinna linnavolikogu aseesimehele Jaak Juskele.