pühapäev, 18. juuli 2010

Tallinnas möllasid kasiinode vastu kasakad!

18.juulil 2010.a., Tallinnas Eestis tähistati kolmandat kasiinovastast aastapäeva, mis on traditsiooniliselt pühendatud kümnetele tuhandetele hasartmängu ohvritele ja nende pereliikmetele. Selle aastal osales aastapäeval ka Eesti Kasakate Ühing. Üritusel laulis Valeri Petrovi koor.

Üritus toimus samas kohas, kus 2007.aastal toimus Eesti ühiskonnas ajalooline sündmus, esimene kasiinovastaste meeleavaldus Euroopa Liidus, kus tehti ettepanek kuulutada 18.juuli kasiinovastaseks päevaks. Kasiinovastasel päeval traditsiooniliselt meenutakse hasartmängude ohvreid. Üritusel osalesid Tallinna linnavolikogu liikmed, kultuuri ja ühiskonna arvamus liidrid, kasiinosõltlaste ühingute esindajad. Ühiskonna ja kasiinovastaste surve all jõustus 2009. aastal uus hasartmänguseadus, mis piirab kasiinoäri Eestis.

„Toetame siiralt kasiinovastast liikumist Eestis. See õige asi ! Kasakad on läbi sajandite alati võidelnud õige asja eest. Eesti tuleb teha nagu Ukrainas, kus Eesti kasiinoparunid tummanit said,“ teatas Baltimaade kasakate hetman Andrei Gritskov (mob.5212999).

Eesti kasiinovastastel on kavas ka maailmas ainulaadne kasiinoohvrite sammas, mis saab olema pühendatud kasiinovastasele võitlusele ning tuhandetele hasartmängude ohvritele ja nende pereliikmetele, kes on kannatanud selle tragöödia läbi. Kavandatava kasiinoohvritele pühendatud samba autoriks saab Eesti skulptori Hendrik Hansen. (lisa info: tel. 53541796).
Kunstnik Neeme Lall, kes esitles eelmine aasta üritusel kunstiteost „Kasiinoohvrid”, leidis: „See on hea mõte. Mis veel peaks võitlema elajalike kasiinoomanike diktatuuri vastu kui mitte kunst? Las koputab kasiinoohvrite mälestussammas iga päev jultunud kasiinoomanike ja ühiskonna südametunnistusele.“ (lisa info:5573135)