esmaspäev, 12. juuli 2010

Eesti kasakad osalevad kasiinovastase päeva tähistamisel Tallinnas

12.juulil 2010.a. teatas Eesti Kasakate Ühing, et osaleb 18.juulil 2010.a. Tallinnas korraldataval mälestusüritusel, kus tähistatakse kolmandat kasiinovastast aastapäeva, mis on traditsiooniliselt pühendatud kümnetele tuhandetele hasartmängu ohvritele ja nende pereliikmetele. Toimub kontsert.

„Toetame siiralt kasiinovastast liikumist Eestis. See õige asi! Kasakad on läbi sajandite alati võidelnud õige asja eest. Eesti tuleb teha nagu Ukrainas, kus Eesti kasiinoparunid tummanit said,“ teatas Baltimaade kasakate hetman Andrei Gritskov (mob.5212999). Ukrainas suleti Ukraina parlamendi, Rada otsusel 2009 aastal kõik kasiinod.

Kasiinovastase päeva üritused toimuvad traditsiooniliselt Tallinnas nn. kasiinovastasel väljakul, Tartu mnt. ja Pronksi 19 tänava ristmikul, Stockmanni vastas algusega kell 12.00. Samas kohas, kus 2007.aastal toimus Eesti ühiskonnas ajalooline sündmus, esimene kasiinovastaste meeleavaldus Euroopa Liidus, kus tehti ettepanek kuulutada 18.juuli kasiinovastaseks päevaks.

Üritusele on kutsutud erinevate usukonfessioonide esindajad, Tallinna linnavolikogu liikmed, kultuuritegelased ja ühiskonna arvamusliidrid, kasiinosõltlaste ühingute esindajad. 1.jaanuaril 2009. a. jõustus ühiskonna ja kasiinovastaste surve all uus hasartmänguseadus, mis piirab kasiinoäri Eestis. Hetkel on Eestis üle 60 000 kasiinosõltlase ning aktiivse mängija ja nende arv majanduskriisi ajal kasvab. AS Turuuuringute ja Faktumi poolt korraldatud küsitlused on näitanud, et üle 75% Eesti ja Tallinna elanikest on kasiinoäri piiramise poolt.