neljapäev, 15. juuli 2010

Peapiiskop Põder palus Jumala õnnistust kasiinovastaste pühale üritusele

15.juulil 2010.a. kirjutas Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Peapiiskop Andres Põder oma kirjas mulle ja kasiinovastastele, et tänab kutse eest osaleda mälestusüritusel 18.juulil, Tallinnas, millega mälestatakse kasiinoohvreid ning soovib Jumala õnnistust ja kordaminekut üritusele. Peapiiskop teatas oma kirjas, et EELK esindaja, õpetaja Arho Tuhkru võtab osa mälestusüritusest.
Oleme südamest liigutatud peapiiskopi tähelepanust ja õnnistusest. Teada on, et kristlik kirik on üle sajandite tulnud appi seal, kus riigil süsteem lonkab.
18.juulil 2010.a., Tallinnas korraldatakse mälestusüritus, kus tähistatakse kasiinovastast aastapäeva, mis on traditsiooniliselt pühendatud hasartmängu kõikidele ohvritele ja nende pereliikmetele, kes on kannatanud kasiinotragöödia läbi.
Kasiinovastaste päeva üritused toimuvad traditsiooniliselt Tallinnas nn. kasiinovastasel väljakul, Tartu mnt. ja Pronksi 19 tänava ristmikul, Stockmanni vastas, algusega kell 12.00. Samas kohas, kus 2007. aastal toimus eesti ühiskonnas ajalooline sündmus, esimene kasiinovastaste meeleavaldus Euroopa Liidus ning kus tehti ettepanek kuulutada 18.juuli kasiinovastaseks päevaks. Üritusele on ka tänavu kutsutud erinevate usukonfessioonide esindajad, linnavalitsuse ja linnavolikogu liikmed, kultuuri ja ühiskonna arvamusliidrid, kasiinosõltlaste ühingute esindajad.