reede, 23. aprill 2010

Meie Sarvik

Tänane H.H.Luige EE suur leht üllatas tähelepanuga Tallinna ZOO legendaarsele elanikule, Keeniast pärit ninasarvikule Mürrile. Saaga ninasarvikutega ja nende topistega on tõesti kummastav ja huvitav. Ninasarviku saaga on puudutanud ka mind ja Keskerakonda.
Kümme aastast tagasi otsustasid kesknoored eesotsas tänase Riigikogu liikme Lauri Laasi ja tänase Tallinna Linnavolikogu liikme Max Kauriga külastada jõuluajal Keenia ninasarvikut Tallinna Loomaaias ning viia talle ka jõulukinke porgandi näol (nagu meile soovitas Tallinna Loomaaia igavene ja vahetamatu direktor).
Meiega kaasas oli ka mitu leheneegrit ning muuseas oli nende hulgas hilisem legendaarne öövahtkondlane ja ajakirjanik Dmitri Klenski, kes ka tegi meist häid fotosid. Loomaaia direktor lubas Keskpartei delegatsiooni koos ajakirjanikega minna lausa ninasarviku puuri... Kummaline aga oli see, et ninasarviku kõrval olles tundsime sama karmat, karismaatilisust kui tema eesti poliitilise prototüüpiga. Kokkuvõttes oli põnev ettevõtmine.