teisipäev, 4. detsember 2007

Tallinn võib kaotada Euroopa kultuuripealinna staatuse


4.detsembril 2007.a. toimus pealinnas kolmas kasiinovastane meeleavaldus, mis korraldati Mustamäe Linnaosa Valitsuse hoone ees oleva kasiino ees. Meeleavaldusel osales ligi sadakond inimest. Kohal viibisid kultuuriringkondade esindajad. Sõna võtsid Tallinna omavalitsuse kasiinovastased rahvaesindajad erinevatest erakondadest. Olid esindatud nii Reformierakonna , Keskerakonna kui ka sõltumatud Tallinna linnavolikogu liikmed, samuti Mustamäe Halduskogu rahvaesindajad.

Meeleavaldusel kõlasid loosungid: Päästame Euroopa kultuuripealinna 2011! Kasiinod kontrolli alla! Karu, mine metsa oma kasiinoga! Meeleavaldus esinesid kasiinovastase liikumisega ühinenud kultuuritegelased. Noored kasiinovastased jagasid rahvahulgale kasiinovastast materjali ning musti õhupalle, mis sümboliseerisid kasiinode saatanliku kurjust.

Olen mures, sest kasiinode meeletu arvu pärast võib Tallinn kaotada Euroopa kultuuripealinna 2011 staatuse. Samas usun, et meie aktiivsus suudab peatada kasiinoepideemia ning ma loodan, et 2008. aastal Riigikogus vastuvõetav hasartmänguseadus on tõsiseltvõetav, nagu lubas rahandusminister.

Mustamäe Halduskogu korralisel istungil arutati kasiinode poolt esitatud taotlust tegevusloa pikendamiseks. Peale erinevate arvamuste ärakuulamist, sealhulgas ka istungil osalenud kasiinode esindajate ja Eesti kasiinovastaste eesvedajate seisukohtade ärakuulmist, hääletas halduskogu kasiinole tegevusloa pikendamise vastu. Vastu hääletasid nii Keskerakonna, IRLi ja Reformierakonna halduskogu liikmed.