esmaspäev, 3. detsember 2007

Suurerakonnad kasiinode vastu

Kasiinovastase liikumise naisesinadaja, Tallinna Linnavolikogu liige Reformierakondlane Kairi Kärner arvas, et „Liberaalina toetab ettevõtlusvabadust, kuid alati tuleks arvestada kohalike inimeste ootuste ja huvidega, kes elavad kasiinodega ümbritsetud elurajoonides. Näiteks Mustamäe elanike jaoks on kasiinod väga suureks probleemiks. On väga ebameeldiv, kui lapsevanem ja tema teismelised pojad ja tütred peavad koju minemiseks mööduma alati kahest nende elumaja all asetsevast kasiinost ja probleemsete sõltlaste seltskonnast. Kindlasti ei tohiks lubada hasartmängukohti koolide ja elurajoonide vahetusse lähedusse. Nende koht on mujal. Kasiinod tuleks koondada hoopis mõnele saarele, näiteks Aegnale või Naissaarele. Kasiino võiks eelkõige olla koht turistile, mitte laiutama igal pool üle linna".
Toetan Kairi Kärneri arvamust ja loodan, et 2008. aastal Riigikogus vastuvõetav hasartmänguseadus on tõsiseltvõetav. Eelkõige kasiinoäri tuleb seadusliku kontrolli alla võtta. See võiks olla tõsine samm, millega kasiinoäri levikut Eestis tuleks piirata ning muuta läbipaistvamaks ja turvalisemaks. Ja siis läheme edasi…!”.
4.detsembril toimub Tallinnas juba kolmas kasiinovastase meeleavaldus, milline korraldatakse Mustamäe Linnaosa Valitsuse hoones oleva kasiino ees. Meeleavaldusel osalevad peale keskerakondlaste ja sõltumatute saadikute ka Reformierakonna liikmetest linnavolikogu saadikud.
27. novembril Mustamäe Halduskogu korralisel istungil arutati kasiino poolt esitatud taotlust Mustamäe Linnaosa Valitsusele kasiino tegevusloa pikendamiseks. Peale seisukohtade ärakuulamist, sealhulgas ka istungil osalenud kasiinode esindaja ja Eesti kasiinovastaste eesvedajate ärakuulamist, hääletas halduskogu kasiinole tegevusloa pikendamise vastu. Vastu hääletasid nii Keskerakonda, IRLi ja Reformierakonda kuuluvad halduskogu liikmed.