kolmapäev, 19. detsember 2007

Milleks Eestile 200 kasiino?

Täna Eestis on ligi 200 kasiino, New Yorgis – 18, Londonis – 25, Hoolandis - 14, Luksemburgis ja Helsingis – 1, Austrias – 12, Portugalis -10, Belgias – 9, Rootsis – 6, Itaalias – 4, Soomes - 1. Iirimaal ja Küprosel kasiinod on keelatud. Rootsis ja Soomes kasiinoäri on riigi käes! Eestis on üle 70 000 hasartmängusõltlast ja nende arv pidevalt kasvab. Küsimus Valitsusele milleks Eestile 200 kasiino?

Isegi Venemaa lööb kasiinod suurlinnadest välja. Venemaa riigiduuma kiitis heaks seaduse, mis näeb ette mängupõrgute tegevuse radikaalset piiramist. Kasiinod pekstakse välja Moskvast, Peterburist ja enamikest teistest suurlinnadest. Mänguritel tuleb 2009 aasta keskpaigast oma vajaduste rahuldamiseks kolida Siberisse või mõnda muusse kaugesse Venemaa kolkasse. Peale Altai ja Primorje krai on kasiinodele ette nähtud ka Kaliningradi oblast ning Rostovi ja Krasnodari kant.

Kasiinondus on äri, mis kired lõkkele lööb. Eesti on kasiinonduses toimuv ületanud ühiskonna taluvuse piirid. Kui eraisikuna on meil valida, kas astuda kasiinouksest sisse või mitte, siis riiklikul tasemel ei saa kasiinodest lihtsalt mööda marssida.

Lisa info: http://www.maxkaur.com/