pühapäev, 2. september 2007

Kasiinovastaste tagakiusamiskampaania?


Pean kahetsusväärseks 31.08.2007 Postimehes ilmunud uudislugu „Riigikantselei uurib lipuvärvide lörtsimist „. http://www.postimees.ee/310807/esileht/siseuudised/280118.php
Küsimus ei ole isegi selles, et Tarbijakaitseamet pole suvatsenud mind informeerida minu suhtes läbiviidavatest tegevustest, sest eks kasiinokuningate pikad kriminaalsed käes Eesti riigistruktuurides pole üldsusele ammugi enam mingi saladus. Ning mind ei häiri isegi mitte see, et minu tagakiusamine kestab juba mõnda aega. Enne riigivärvide kasutamise küsimust otsiti ju kasiinokuningate ässitusel ajakirjanduses aktiivselt Max Kauri salasponsoreid ning maksmata makse.

Rohkem häirib mind see, et kuhu ikkagi on kadunud Eesti vaba ajakirjandus. Mulle on teadmata, mis vahekorras on Postimehe väljaandja Mart Kadastik kasiinoomanik Armin Karuga. Fakt on aga see, et juba teist korda järjest ei võeta Postimehe poolt lugudes, kus Max Kauri selgelt rünnatakse ja halvustatakse, Max Kaurilt kommentaari. Tasakaalustatud ja erapooletust ajakirjandusest on see nüüd küll väga kaugel, kui me vähegi uurime Avaliku Sõna nõukogu või Pressinõukogu lahendeid.

Samas võin kinnitada, et mistahes juriidiliste riugaste otsimine kasiinovastaste vastu, Eesti kasiinoomanike ei aita. Kasiinod ja nende omanikud on juba jõudnud teha palju kahju Eesti ühiskonnale.

PS!

18.juulil 2007.a toimus Tallinnas oluline ühiskonna sündmus – esimene kasiinovastane meeleavaldus Euroopa Liidus. Meeleavalduse põhieesmärk oli jätkata ühiskonnas tekkinud kriitilist diskussiooni üha keerulisemaks muutuva kasiinonduse probleemi üle, mille lahendusena nähakse riigi ja omavalitsuste poolt kasiinoäri kontrolli alla võtmist. Eesti kasiinovastase meeleavalduse korraldamise kohaks oli suurima kasiinoketi esindaja Olympic Entertainment Group peakontori esine, Pronksi tänaval. Meeleavaldusel tehti ettepanek kuulutada 18.juuli - kasiinovastaseks päevaks. Lisaks kasiinovastased kutsusid Eesti Olümpiakomiteed, Kultuurkapitali ning kõiki õppe-, noorsoo-, kultuur- ja sotsiaalasutusi loobuma kasiinopoolsetest rahalistest toetustest.