kolmapäev, 15. juuni 2016

Mustvee linnapea kohtus siseministriga

16. juunil 2016 kohtus Mustvee linnapea Max Kaur, piirivalve Mustvee kordonis, Eesti Vabariigi siseministri Hanno Pevkuriga arutelul, kus kõne all olid Peipsi järve kalurite probleemid, kes olid teinud kirjaliku pöördumise siseministrile. Peipsi kalurite soov  on saada jäälemineku keeluajal erisusi kutselistele kaluritele.

"Elu suuremates omavalitsustes eeldab, et majanduskasv jõuaks ka ääremaadele. Regionaalsed erisused on olemas ning vastama peab neile jõulise regionaalpoliitikaga. Kalandusprobleemid Peipsil on üks olulisemaid väljakutseid. Kalandusega tegelemiseks on kohapeal arendatud välja nii võimsused kui ka infrastruktuur. Oleks loogiline, et riik paneb jätkuvalt kohalikele firmadele õla alla," leiab Peipsi pealinna Mustvee linnapea Max Kaur.

Mustvee linn on läbi aegade olnud Peipsi piirkonna tõmbekeskuseks. Täna areneb intensiivselt moodne sadam. Mustvee on muutumas Eesti idamere oluliseks tugipunktiks, kus on eeldusi nii laevaliikluse kui ka kalanduse arendamiseks. Perspektiivis oleks vaja Mustveesse tuua nii piirikontrolli  kui ka tollipunkt, seda tegutseva piirivalvekordoni baasil. Kõik see elavdaks piirkonna majanduselu. Linn on eelseisva haldusreformi eel valmis olema uue regiooni keskuseks.