kolmapäev, 6. mai 2015

Mustvee linnapea: võiks kaaluda Peipsi omavalitsuse rajamist

6.mail 2015.a., kohtub Peipsi pealinnna juhtkond, Mustvee linnapea Max Kaur ja linnavolikogu esinaine Riina Pajula, Jõgeva maakonna delegatsiooni koosseisus Eesti Vabariigi riigihalduse ministri Arto Aasaga, et arutada riigi haldusreformi, piirkondade konkurentsivõime tõstmise programmi, Euroopa Liidu projekte aastateks 2015-2020.
"Mustvee on aastaid nõudnud Konstantin Pätsi aegsete piiride taastamist. Peipsi pealinnas hetkel valminud on sadam, promenaad, sild, tulevikus SPA ja palju muud. Kindlasti soovime Mustvee Sadamasse, piiriületamispunkti, mis hüppeliselt edendaks kogu piirkonna majandust. Omavalitsuste suurendamise käigus võiks mõelda ka suuremate omavalitsusüksuste ümbernimetamisele maakondadeks. Miks mitte näiteks Peipsi maakond. Omavalitsuste süsteemi korrastamine aastaks 2018 on üks õige mõtte riigi 100.sünnipäevaks", arvas Mustvee linnapea Max Kaur. 
Uus valitsus koalitsioon on võtnud ette riigi haldusreformi, mis näeb pärast üleminekuaega ette ka omavalitsuste sundliitmist. 1. juuliks 2016 töötab valitsus välja haldusreformi seaduse, kus pannakse paika selged, ühemõttelised kriteeriumid omavalitsuste liitumiseks  ja nähakse ette vabatahtlik ühinemisperiood täiendavate soodustustega kuni 2017. aasta kohalike valimisteni. Pärast seda omavalitsused, mis ei ole vabatahtlikult liitunud 2017. aasta sügiseks, liidetakse valitsuse otsusel vastavalt uutele kriteeriumitele.