reede, 23. november 2012

Tallinna ja Peterburi linnavolikogu korrakaitsekomisjoni esimehed jagasid infot ja kogemusi


22.novembril 2012.aastal Peterburis kohtus Tallinna Linnavolikogu Korrakaitsekomisjoni esimees Max Kaur oma kolleegi, Peterburi Linnavolikogu Korrakaitse- ja õiguskorra komisjoni esimehe, Ühtse Venemaa ühe juhi Konstantin Seroviga.
"Tallinna ja Peterburi vahelisi häid suhteid kinnitas nii 15.mail 2011.a. Tallinnas tollane Peterburi kuberner Valentina Matvienko ning kui ka 2012.aastal Tallinna päevadel uus Peterburi kuberner Georgi Poltavchenko kohtumisel Tallinna linnapeaga Edgar Savisaarega,“ tõdes Tallinna Linnavolikogu liige Max Kaur.
Kohtumisel informatsiooni ja kogemusi vahetanud korrakaitsekomisjoni esimehed leidsid ühiselt, et korrakaitse kaasaegses suurlinnas peab olema pidevalt rahvaesindajate tiheda tähelepanu all.
„Aktiive koostöö, informatsiooni ja kogemuste vahetamine mõlema linna struktuuride vahel aitab tugevdada sidemeid, millest on abi korrakaitse ja õiguskorra kindlustamisel mõlemas linnas," kinnitas kohtumisel eesti kolleegiga Konstantin Serov.
Peterburi linnavolikogu korrakaitse ja õiguskorra komisjoni liikmeks on ka endine legendaarne Venemaa asepeaminister, presidendikandidaat ning Venemaa parempoolsete jõudude üks liidreid Grigori Javlinski.
Tallinna linnavolikogu korrakaitsekomisjoni liikmete hulgas on mõjukad kirikuringkondade esindajaid, endised Riigikogu liikmed Erik Salumäe ja Avo Üprus, kes on ühtlasi IRL-i aukohtu esimees, samuti kuuluvad komisjoni Tallinna munitsipaalpolitsei juhtkond, Tallinna linnavalitsuse esindajad. Korrakaitsekomisjoni liige on ka endine Eesti Vabariigi siseminister, Kaitsepolitseiameti rajaja Jüri Pihl. Varasemalt on linnavolikogu korrakaitsekomisjoni esimeheks olnud legendaarne kriminaalpolitseinik, praegune Riigikogu liige Andres Anvelt.