esmaspäev, 2. juuli 2012

Korrakaitsekomisjon teeb Õllesummerile kontrollreidi


5.juulil 2012.aastal teeb Tallinna Linnavolikogu Korrakaitsekomisjon koostöös politseiga ning munitsipaalpolitsei esindajatega erakorralisele kontrollreidi Õllesummeri festivalialal Lauluväljakul.
"Loodame, et sel aastal valitseb Õllesummeri festivalialal kord tänu politsei ja Tallinna munitsipaalpolitsei ning korraldajate turvateenistuse operatiivsele koostööle ning kõik saab olema kontrolli all pealinnlaste ja turistide huvides,“ teatas Tallinna linnavolikogu korrakaitsekomisjoni esimees Max Kaur.
„Tallinna Munitsipaalpolitsei on igapäevaselt Õllesummeril kohal ja kontrollib nii õllefestivali külastavaid alaealisi kui ka seda, et seal ei müüdaks alkohoolseid jooke alaealistele," kinnitas Tallinna linnavolikogu korrakaitsekomisjoni liige ja munitsipaalpolitsei juht Monica Rand.
2011.aastal tuvastas politsei Õllesummeri festivalialal ja selle vahetus ümbruses, nelja päeva jooksul kokku 117 õigusrikkumist, millest 44 panid toime alaealised. Neist 37 juhul olid alaealised tarvitanud alkoholi ning 7 juhul tubakatooteid. 9 väärteomaterjali koostati täisealistele narkootikumide, täpsemalt kanepi tarvitamise eest. Joobes olekus sõidukijuhte peeti kinni kolm, samuti vormistati väärteoprotokoll ühele purjus jalgratturile. Politsei -ja Piirivalveameti Põhja prefektuuri operatiivjuhi politseimajor Priit Pärkna sõnul tähendas Õllesummer kui mitmepäevane suurüritus tavapäraselt parasjagu tööd.
Tallinna linnavolikogu korrakaitsekomisjoni liikmete hulgas on mõjukad kirikuringkondade esindajaid, endised Riigikogu liikmed Erik Salumäe ja Avo Üprus, kes on ühtlasi IRL-i aukohtu esimees, samuti kuuluvad komisjoni Tallinna munitsipaalpolitsei juhtkond, Tallinna linnavalitsuse esindajad. Korrakaitsekomisjoni liige on ka endine Eesti Vabariigi siseminister, Kaitsepolitseiameti rajaja Jüri Pihl. Varasemalt on linnavolikogu korrakaitsekomisjoni esimeheks olnud legendaarne kriminaalpolitseinik, praegune Riigikogu liige Andres Anvelt.