kolmapäev, 13. juuni 2012

Korrakaitsenädal: Äripäev koos Maakri laibatükeldaja partneriga

Eelmine nädal tõi taas fookusesse Eesti ühe koletuima kurjategija - Maakri tänava laibatükeldaja. Markus Pönkä kaebab, et tema vanglatingimused polevat piisavalt head.
Markus Pasi Pönka tappis ja tükeldas oma äripartneri laiba Maakri tänaval, miljardär Annuse väitel siseminister Ken-Marti Vaherile poolt omandatud korteris. Ken-Marti Vaheril oli Tallinnas terve kinnisvaraarmaada, mille ta otsis kokku oma elukaaslase Kairi Tenistega, kes sai hiljuti Tallinna linnapealt Edgar Savisaarelt pealinna aukodaniku teenetemärgi.
Laibatükeldaja Pönka on seotud ühe teise huvitava juhtumiga eelmisel nädal. Nimelt on ajaleht Äripäev ilmselt kasutanud koputajana laibatükeldaja teist äripartnerit Rene Kuuskmanni, kes on Šveitsis elav erainvestor, et heida valgust Reformierakonna perioodika väljalaskmise saladustele.
Rene Kuuskmann ja soomlane Markus Pönkä rajasid 2004. aastal koos laenuäri Fenno OY.
Ülieduka laenuäri üks asutajatest "Maakri tükeldajana" tuntud Markus Pönka istub nüüd trellide taga ning kannab kohtu poolt määratud 12 aasta pikkust vanglakaristust oma äripartneri tapmise eest.
Minu ettepanek on et kui Pönkale praegune vangla ei meeldi, toome ta üle Tallinna vanglasse. Äripäeval ka lihtsam ligipääs, ehk saab veel mõned saladused teada.