kolmapäev, 15. detsember 2010

Otse Kremlist!

Venemaa parlamendi kutsel osalen reedel, 17. detsembr 2010 toimuval rahvusvahelisel natsismivastasel kongressil Moskvas. Kongressi kutsus kokku Venemaa Föderatsiooninõukogu esimees Sergei Mironov. Eestist läheb Venemaa pealinna Moskvasse suur, 10 - liikmeline delegatsioon poliitikutest, politoloogidest ja ajakirjanikest. Kongress toimub Vene Föderatsiooninõukogu liikme Boriss Spiegeli juhtimisel.
Senaator Boriss Spiegel on tuntud juudi miljardär, kes juhib Euroopa juudikongressi ning on muide Venemaa superstaari Nikolai Baskovi endine äi. Boriss Spiegel on viimasel ajal mitmel pool Euroopas läbi viinud üritusi "Maailm natsismita". Lõpuks ometi jõudis see üritus ka Moskvasse! On ju fašistlikud liikumised ammu tõstnud Venemaal pead, hiljuti märatseti lausa Kremli müüride all. Tuleb igati toetada Venemaa võime, kes vene šovinistidele-natsidele resoluutselt vastu astuvad.
Ka meie siin, Eestis teame hästi, mis on Saksa fašistlik okupatsioon. Rahvakirjanik Jaan Kross heideti Eesti iseseisvuse eest võitlemise eest gestaapo keldrisse. Natside poolt kinnivõetud Eesti vabadusvõitlejad saadeti aga Saksamaa koonduslaagritesse, kus nad surid. Kõike seda teab ka meie tuntud ajaloolane Mart Laar.
Kasutame loomulikult Moskvas võimalust, et meie vene ja juudi sõpradele tutvustada Eesti ajalugu. Ka president Lennart Meri poolt loodud Inimsusevastaste Kuritegude Uurimise Eesti Rahvusvaheline Komisjoni tööd natside kuritegude paljastamisel Eesti territooriumil.