neljapäev, 26. veebruar 2009

Oscari korruptsioon

Paneb imestama Eesti ajakirjanike naiivsus. Kohati jääb mulje, et maailmaasjadest ei teata tuhkagi. Nad tõesti usuvad maailma mainstream ajakirjanduse kommertsliku loba. Võetakse tõepähe kõike, mida need rahateenimisvabrikud toodavad.
Nii ka "Rentslimiljonäri" muinasjutt, kus India film teeb imelist tõusu Hollywoodi maailmas, kuidas kärnkonnast saab imeilus prints (nii vähemalt väidetakse), on meie Eesti ajakirjanike imetlusobjekt.
Kahjuks pole kõigel sellel filmikunstiga midagi pistmist. India rikkamad mehed, vennad Ambanid, kellel pappi 33 miljardit dollarit kokku, viskasid Hollywoodile nats cashi, et ükskord ka India juurtega film Hollywoodi parnassile pääseks.
Mumbai miljardärid pistsid Steven Spielbergile pihku raske dollaripaki, et asi sünniks. Anil Ambani juhitud Reliance Big Entertainment (RBE) on Steven Spielberg DreamWorks`iga soolas tehing 1,5 miljardi dollari peale! Ja ennäe...Juhhei! Mõtetule filmile annab Oscari üle isiklikult Steven Spielberg! Eks saab nüüd mõistetavamaks ka Hiina filmide müstiline "edu" igasugustel filmifestivalidel veel mõni aeg tagasi...
Ka meie kunstiinimesed ja noored, kes selles maailmas kaasa lüüa tahavad, peaksid asja võtma realistlikult. Pole tähtis kuidas sa laulad, tantsid või näitled , tähtis on olla Ameerikast või Hiinast. Tähtis on , et sinu selja taga olevad lehvitaks dollaripakiga. See avab tee maailmaareenile. Teist võimalust ei ole.