reede, 2. mai 2008

Mart Siimann astugu tagasi!

Viimasel kasiinovastasel meeleavaldusel Tammsaare pargis kõlasid loosungid, et Eesti Olümpiakomitee president, kes kasiinorahaga sõidab Pekingisse ja sülitab Tiibeti peale, võiks tagasi astuda! Eestis on õnneks kandidaate, olümpiavõitjaid, kellel on administratiivne kogemus, nagu näiteks Nool või Salumäe, kes väärikalt võiksid Eesti olümpialasi juhtida!

Arvan, et Eesti Olümpiakomitee stagnajuhtkond vajaks tuulutamist ja pole normaalne, et 16 aastat pärast iseseisvuse taastamist tegeleb omaaegne kommunistlik tippnomenklatuur Eesti esindamise maailmaareenil, head nahka sellest pole saanud, nad vaid häbistavad oma nõuka aja meelsusega Eestit. Küür ees Pekingi poole tormav kompartei nomeklatuur, see pole see mis Eestit peaks reklaamima.

Riigikogu liige Silver Meikar on maininud, et ta "ei tea ühtegi Eesti poliitikut, kes propagandapeole plaksutama läheb." Ta eksib. Mart Siimann läheb ja plaksutab.

Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann tuletas tänavu juba ükskord meelde oma punaminevikku kui teatas, et Eesti olümpialootus Kristjan Rahnu kahtlustamine kuriteos annab põhjuse peatada Kristjani olümpiakandidaadiks olemise. Ühtlasi peatas olümpiakomitee Rahnule ette nähtud olümpiatoetuse maksmise, mis käis Eesti kergejõustikuliidu kaudu. Süütuse presumptsiooni mittetunnustamine saab olla eeskätt omane totalitaarstruktuurides tegutsenud inimesele, mida Siimann kaheldamatult ka on.

25.02.2008.a. tegid kasiinovastased avalduse, kus kutsusid Olümpiakomiteed loobuma kahtlasest kasiinoäri rahast, mis kahjustab eesti sporti mainet rahvusvahelisel areenil. Kahtlase taustaga kasiinoäri raha ei sobi eesti spordile, see on sama hea kui sportlasi toetaks narkoärist teenitud rahaga. Tsiviliseeritud maailmas ei sobi kasutada sponsorluseks kahtlase taustaga raha. Kahtlematult see kahjustab eesti spordi mainet rahvusvahelisel areenil, ka Kultuurkapital ning kõik õppe-, noorsoo-, kultuur- ja sotsiaalasutused loobuksid kasiinopoolsetest rahalistest toetustest, riigil ja omavalitsusel on nende toetamiseks raha piisavalt.

Kasiinovastane liikumine Eestis on hetkel tõusuteel. Seda on asunud toetama nii vasakpoolsed kui parempoolsed, nii noored kui ka eakad, kõik inimesed olenemata rahvusest ning usust. Kasiinovastaste ja ühiskonna kriitilise surve all sünnib uus hasartmänguseadus, mis oleks esimene samm kasiinoäri kontrolli alla võtmiseks.

29.aprillil 2008.a. Tammsaare pargis toimus kasiinovastaste poolt korraldatud juba kokku neljas ja sel aastal esimene kasiinovastane meeleavaldus. Meeleavaldusel võtsid osa Tallinna linnavolikogu saadikud, kultuuri - ja avaliku elu tegelased. Sõna võttis tuntud ajaloolane, professor Juri Kuuskema, kunstnik Neeme Lall, Prantsuse Lütseumi direktor Lauri Leesi jt. Vaatamata sellele, et kasiinovastased tegid rahandusministrile Ivari Padarile ettepaneku osaleda kasiinovastasel meeleavaldusel, kus ta saaks tutvustada uue hasartmänguseaduse loomise asjaolusid, ei ilmunud minister üritusele. Meeleavaldusel osales ligi sadakond inimest.