kolmapäev, 14. mai 2008

Kasiinoparlament

Kasiinovastaste ja kogu ühiskonna kriitilise surve all läheb Riigikogus lõpuks lahti uue hasartmänguseaduse menetlemine. Vaatamata sellele, et tegemist on Euroopa kõige tarbijavaenulikuma ja kasiinoäri soosiva eelnõuga kindlasti on see aga samm edasi.
Miks? Sest täna pole mingeid piiranguid kasiinodel teha klientidega, mida nad tahavad. Täna pole kasiinodel isegi kohustust, et kasiinos üldse mingeid võite oleks. Täna võivad kasiinod kasutada mistahes vahendeid kasiinos, piiranguid ei ole. Klientide naiivne imestus, miks nad Eesti kasiinos üldse ei võida, ajab naerma. Seadus on selline, täna!

Uue seadusega nüüd mingid nõudmised kehtestatakse. Kuid need on kaugel nendest reeglitest, mis kehtivad Vanas- Euroopas. Usun aga, et eelnõu läheb libedalt Riigikogus läbi. Rahvaesindajatel küsimusi ei ole. Mujal maailmas viskuvad parlamendiliikmed taolise eelnõu puhul oma kehaga peale, sest see puudutab nii paljusid valijaid. Valijate huvide kaitse ennustab ka hääli valimistel. Meil on kõik vastupidi.

Kasiinovastased vasakpoolsed rahvasaadikud on meile ammu märku andnud, et kasiinokuninga mantlipärijat on nähtud viimasel ajal tihti kõhuka portfelliga Toompea lossis ringi kondamas. Kasiinovastastel inimestel üle Eesti tekib loomulik küsimus, et mida teeb kasiinoärimees Toompea lossis suure portfelliga ajal, mil seal aktiivselt arutatakse uut hasartmänguseadust? Aga see selleks.

Kasiinoäri on toonud juba tuhandetele eesti peredele nii palju õnnetust, et rahvaesindajatel oleks aeg ärgata. Eesti kasiinovastased võitlevad edasi!