kolmapäev, 16. aprill 2008

Eesti kasiinovastased külastavad Europarlamenti

Käesoleva nädala keskel külastavad Eesti kasiinovastased Euroopa Liidu pealinna Brüsselit, et tutvuda hasartmängude kontrollimise ja piiramise kogemusega Euroopas. Kasiinovastased kavatsevad teha tõsist lobi europarlamendi liikmete seas, et sageli rahapesu ja mu kuritegevusega seotud kasiinoäri, mille üle paljudes uutes Euroopa Liidu liikmeriikides puudub tõsiselt võetav kontroll, leiaks suuremat tähelepanu nii parlamendiliikmete kui ka Euroopa Komisjoni poolt. Seda enam, et Euroopa Liidus on riike nagu Soome või Rootsi, kus hasartmängud on tõsise riigi kontrolli all.

Külastame europarlamenti, et vahetada informatsiooni ja kogemusi hasartmängu puudutava seadusandlus osas Euroopas. Poliitikutena tahame loomulikult teha head lobi kasiinovastasele liikumisele Euroopas. Vaatamata asjaolule, et Eestis venib uue hasartmänguseaduse väljatöötamine, eeskätt tänu kasiinoäri omanike lobile, on Eesti kasiinovastased valmis koostööks valitsuse, riigikogu ning omavalitsuste esindajatega, et anda oma panus hasartmänguseaduse väljatöötamisel.

8.aprillil registreerisid kasiinovastaste esindajad Tallinna Linnavalitsuses kasiinovastase meeleavalduse, mis toimub 29.aprill, kell 13.00, Tallinna Kesklinna Tammsaare pargis. Kasiinovastast meeleavaldust Tammsaare pargis tulevat toetama osavõtu ja esinemisega Riigikogu liikmed, Tallinna linnavolikogu liikmed, kultuuri - ja avaliku elu tegelased. Eesti kasiinovastased korraldavad juba neljanda suure kasiinovastase meeleavalduse Eesti pealinnas.

04.03.2008.a. pöördusid Eesti kasiinovastased rahandusministri Ivari Padari poole kirjaga, kus avaldatakse tõsiselt muret asjaolude üle, mis oluliselt takistavad ning venitavad uue hasartmänguseaduse väljatöötamist ning samuti mõju pärast, mida osutatakse seaduseelnõu väljatöötamisel kasiinoäri huvigrupi poolt. Kasiinovastased tegid valitsuse liikmele ettepaneku viia läbi nõupidamine kasiinovastaste osavõtul, et vaadelda asjaolusid, mis objektiivselt pidurdavad ja takistavad uue hasartmänguseaduse vastuvõtmist.

25.02.2008.a. tegid Eesti kasiinovastased avalduse, kus kutsusid Eesti Olümpiakomiteed loobuma kahtlasest kasiinoäri rahast, mis kahjustab eesti sporti mainet rahvusvahelisel areenil.
2007.aastal AS Turuuuringute poolt korraldatud küsitlused näitasid, et 76% Eesti ja 81% Tallinna elanikest on kasiinoäri piiramise poolt.