teisipäev, 18. märts 2008

Mida teeb kasiinoärikas Toompea lossis?

Kasiinovastased vasakpoolsed rahvasaadikud on meile märku andnud, et kasiinokuninga Armin Karu mantlipärijat Tarmo Kaset on nähtud viimasel ajal tihti kõhuka portfelliga Toompea lossis ringi kondamas. Kasiinovastastel inimestel üle Eesti tekib loomulik küsimus, et mida teeb kasiinoärimees Toompea lossis suure portfelliga ajal, mil aktiivselt ettevalmistakse uut hasartmänguseadust? Aga see selleks. Las sellega tegelevad vastavad kompetentsed organid.

Märtsi algul pöördusid Eesti kasiinovastased rahanduseministri Ivari Padari poole kirjaga, kus avaldatakse tõsiselt muret asjaolude üle, mis oluliselt takistavad ning venitavad uue hasartmänguseaduse väljatöötamist ning samuti mõju pärast, mida osutatakse kasiinoäri huvigrupi poolt. Kasiinovastased tegid valitsuse liikmele ettepaneku viia läbi nõupidamine kasiinovastaste osavõtul, et vaadelda asjaolusid, mis objektiivselt pidurdavad ja takistavad uue hasartmänguseaduse vastuvõtmist. Kas vasakpoolsete vaadetega minister on otsustanud jätta vastamata ühiskonna survegrupi esindajate kirjale?

Siinjuures olen veendunud, et kahtlase äri nagu kasiinoäri, kupeldamise või narkoga tegelevatel käberlinskitel ei sobi kuuluda ühe normaalse Euroopa Liidu riigi poliitilisse erakonda. Tsiviliseeritud riikides on poliitilise erakonna liikmel ebaeetiline siduda oma nimi kasiinoäriga. Tarmo Kase ja Armin Karu suguste äri on toonud juba tuhandetele eesti peredele nii palju õnnetust ning inimelu tragöödiat.