reede, 25. jaanuar 2008

Rahvasaadikud hääletasid kasiino vastu.


22. jaanuaril 2008.a. Haabersti halduskogus suure kasiinodeketti poolt esitatud taotlust Haabersti Linnaosa Valitsusele uue kasiino avamiseks tegevusloa. Peale seisukohtade ärakuulamise, hääletas Halduskogu uue kasiino tegevusloa vastu. Vastu hääletasid nii Keskerakonna, IRLi ja Reformierakonna halduskogu liikmed. Eelmisel aastal 27. novembril 2007.a. Mustamäe Halduskogu hääletas kasiinole tegevusloa pikendamise vastu.

Hea meel tõdeda, et kasiinovastane liikumine Eestis on tõusuteel. Seda on asunud toetama nii vasakpoolsed kui parempoolsed, nii noored kui ka eakad, käik inimesed olenemata rahvusest ning usust. Kasiinovastased loodavad, et 2008. aastal Riigikogus vastuvõetav hasartmänguseadus on tõsiseltvõetav. Eelkõige kasiinoäri tuleb seadusliku kontrolli alla võtta. See võiks olla tõsine samm, millega kasiinoäri levikut Eestis tuleks piirata ning muuta läbipaistvamaks ja turvalisemaks.

Eelmise aasta lõpus sai aasta kasiinoäri piiramise ja kontrolli alla võtmise ideest. Kasiinode vastu on vapralt välja astunud mitmed Eesti omavalitsused ning sealsed elanikud. 18.juulil k.a. toimus Tallinnas esimene kasiinovastane meeleavaldus Eestis ja Euroopa Liidus üldse. Meeleavaldusel tehti ettepanek kuulutada 18.juuli kasiinovastaseks päevaks. 16.oktoobril toimus Tallinnas Lasnamäel teine suur kasiinovastaste meeleavaldus. 27.oktoobril Tallinna kesklinnas jagasid noored kasiinovastased suurkasiino sünnipäevaüritusel kasiinovastast sümboolikat sõnumiga, et kasiinod kaoksid koolide ja elamute vahetus lähedusest.