neljapäev, 1. november 2007

Karu kasiinokasvajast ja tasuja Kaurist tuleb film

Eesti venekeelses meediaruumis tuntust kogunud teleajakirjanik ja - produtsent Oleg Bessedin teeb uurivat tõsielufilmi kasiinonduse arengust Eestis. Oleg Bessedin kinnitas nädalalehele Dnjom za Dnjom, et kasiinovastase skandaalne dokumentaalfilmi idee sündis tal sel suvel esimese kasiinovastase meeleavalduse ajal Tallinnas, mis toimus suurima kasiinoketi Olympic Entertainment Group peakontori ees.

Dokumentaalfilmis on intervjuud kasiinoparuni Armin Karuga, kasiinovastaste liidri Max Kaurga, kasiinosõltlaste ning riigi ja omavalitsuste esindajatega. Lisaks puurib teleajakirjanik Eesti kasiinoajaloo lademetes, mille käigus ilmuvad päevavalgele skandaalsed faktid. Lisaks näeme varjatud kaameraga tehtud salvestisi pealinna kasiinodest ja muud intrigeerivat.

Kasiinovastane liikumine Eestis on tõusuteel. Siia kuulub ka Tallinna, Haapsalu, Pärnu ja Võru linnade vapper võitlus kasiinode vastu. Rahandusminister Ivari Padar isiklikus pöördumises tänas kasiinovastaseid hasartmängu temaatika jõulise tõstatamise eest.

Samas on kasiinokuningas Armin Karu majanduskonverentsil Äriplaan 2008 arvanud, et Eestit peab ilmtingimata tabama kasiinokasvaja, sest Eesti vajavat oma Las Vegast, kui kasiinomeelelahutust kui meelelahutussektori lahutamatut osa.