kolmapäev, 7. mai 2014

IRL paneb Putini Krimmis kasiino püsti

Äsja tuli uudis, et IRLi Riigikogu liige Tõnis Palts unistab kasiinost oma Krimmi maatükil. 
Ukrainas mäletatavasti keelati kasiinod pärast seda, kui nad keelati Venemaa metropolides. 
Vaevalt seal midagi juhuslikku oli.
Nüüd on Krimmi majanduse päästmises lootused kasiinosektori arendamisele, ja jälle on eesti raisakullid kohal. Ei ole veendunud, et Krimmile on just seda vaja. Aga parem on kui Olympic Eestist Krimmi kolib. Eesti rahval saab olema natuke kergem. Natuke, sest röövitud on rahvast ikka päris kõvasti. 
Viimased uudised sellest, kuidas Olympic Casinos narkoraha pesti, pole seepärast eriti üllatavad.
Baaritoolidel vedelevad priskete tissidega Lasnamäe tüdrukud, allilma ajukääbikud üksteist poolsurnuks peksmas, laibad tualettruumis, selline on Tallinna kasiino argipäev.
Kasiino on alati koht, kust ristuvad kriminaalsed huvid. Omaniku ja allilma omad. Ja alati kasulikus kombinatsioonis nii omanikule kui ka allilmale.
See, et meie kasiinoomanikud otsivad "katust" õiguskaitseorganitelt, ka selles pole midagi uut. 
Nii istuvadki meie kasiinodes rõõmsalt koos bandiidid ja korrakaitsjad.
Mõned aastad tagasi hoiatasin ma, et rahapesuoht, terrorismi finantseerimise oht, pole kasiinodele mitte võõras, vaid pigem omane. Seepärast on eriti tähtis, kes on kasiinode omanikud ja juhid. Kuritegelik taust peaks välistama selliste inimeste pääsemise sellesse ärisse, nagu see on kombeks Las Vegases või Macaus. Eestis see nii ei ole. Kurjategijad lausa töötasid meil kasiinos!
Riigi nõrkus kasiinode kontrollimisel viib kasiinovastasena mõtteni, et kõige õigem on kasiinod üldse sulgeda. Teine võimalus on riigistada.