pühapäev, 24. veebruar 2013

Haridustee viib St.Peterburgi

Kevad on lähenemas ja aeg minna sinna, kus eestlasi oli alati palju. Kunagi eestlaste suurim linn, Põhjala Veneetsia, Sankt Peterburg saab olema linnaks, mida Eesti Vabariigi tänane peaminister oma ametis esmakordselt külastab, et kohtuda oma kolleegiga, Venemaa ekspresidendi, Venemaa peaministri Medvedjeviga.
Ka minu haridustee viib mind Peetri linna, et käesoleva aasta lõpuks kaitsta oma PhD kraadi. Oma töös üritan näidata eesti majanduse ja eesti ettevõtete näitel, kuidas targad investeeringud ja innovatiivsus käsikäes tagavad ettevõtete stabiilse arengu ka kriiside ajal.
Oma teadustööd kaitsen ajal kui kogu maailma on tabanud avaliku elu tegelaste teadustööde plagiaadilaine. Nii mõnigi maailma tipppoliitik on paljastatud plagiaadis. Ka Venemaal on viimasel ajal eriti karmiks läinud see järelvalve. Venemaal tehakse kõik kampaania korras, ka praegu. Mõnigi Venemaa kõrghariduse järelvalve struktuuri juht on õigusorganite poolt arreteeritud ja ootavad oma kohtuprotsessi.
Oluline uudis on , et alates 2013 aastast on Venemaa haridusministeeriumi käsul Peterburis liidetud kaks suurimat ja mainekamat ülikooli, lühendatud ENGECON ja FINEC. Tahaks tuletada meelde, et näiteks ENGECONis, kus ma kaitsesin oma majandusmagistri kraadi ja jätkan aspirantuuris, õppisid ja õpetasid sellised kuulsused nagu Venemaa liberaal Anatoli Tšubais või Venemaa endine peaminister Zubkov.
Ees on sügisesel kohalike omavalitsuste valimised, loodan et need ei sega mul saada aasta lõpuks lihtsalt doktor Kauriks (PhD).