teisipäev, 24. jaanuar 2012

Max Kaur esineb Euroopa Nõukogu egiidi all toimuval holokaustikonverentsil


26. jaanuaril 2012 aastal, Moskvas, esineb Tallinna linnavolikogu liige ja korrakaitsekomisjoni esimees Max Kaur Euroopa Nõukogu egiidi all toimuval rahvusvahelisel konverentsil "Mitte kunagi enam: Holokausti mälestus ja inimsusevastaste kuritegude ennetamine“, mis on pühendatud holokausti ohvrite rahvusvahelisele mälestuspäevale.
"Totalitaarrežiimide kuriteod erinevate rahvaste ei unune iial, sealhulgas ka eesti rahva vastu. Väike, aga edukas juudi kogukond oli esimese Eesti Vabariigi kodanikkonna seas oluline tegija. Täna, mälestades neid natsirežiimi poolt hävitatud süütuid hingi, tuleks kaaluda Klooga surmalaagri kohale suurema memoriaalkompleksi - muuseumi rajamist," leiab poliitik Max Kaur.
Euroopa Nõukogu tegeleb holokausti temaatika aktiivselt läbi oma programmi "Holokausti mälestuse edasiandmine ja inimsusevastaste kuritegude ärahoidmine."
Konverentsi patroneerib Euroopa Nõukogu peasekretär, Norra Nobeli rahupreemia komitee esimees, endine Norra peaminister Thorbjorn Jagland (fotol).