teisipäev, 5. juuli 2011

Tallinna Hipodroomi likvideerimine on kuritegu

Tallinna Hipodroomi maa-ala ehk Paldiski mnt.50 kinnistu detailplaneering on kutsunud ühiskonnas esile elava vastukaja. Põhjendatult.
Hipodroomi avas 1923.aastal president Päts isiklikult. Ta keeraks end hauas ringi kui saaks teada, et salaviinaspekulantide järeltulija tahab selle katta odavehitusega. Hipodroom on Eesti omariikluse kaasaegne, mis pidi sümboliseerima Eesti kuulumist Euroopa kultuuriruumi, ka tänapäeval on selle üheks tunnistuseks jahtklubid, golfirajad, hipodroomid.
Miks kogu Tallinn ning eriti silmatorkavad kohad linnas peavad olema täispikituid neid tänapäeva "hruštšovkasid"? Ehitataks ometi siis midagi tõsist ja väärtuslikku, kui selline himu just ehitada on. Kas ei ole küllalt Kadrioru staadioni eksperimendist kolearhitektuuriga?
Jätkuvalt arvan, et Tallinna Hipodroomi maa-ala ehk Paldiski mnt.50 kinnistu detailplaneering on vaja tagasi Tallinna Linnavolikogusse tuua ja tühistada. Toetan MTÜ Telliskivi Selts, MTÜ Pelgulinna Selts ja Eesti Hobumajanduse Edendamise MTÜ algatust kohtusse pöördumiseks hipodroomi maa-ala detailplaneeringu osas.
Stroomi ja Merimetsa metsaala ning hipodroom tuleb kuulutada kaitsealaks. Kuulakem maailmamainega eksperte, mitte aga endiseid misse. Rootsi kuninga ratsakaardiväe peaveterinaar Göran Nilssoni on öelnud, et Tallinna Hipodroomi likvideerimine on kuritegu.
Manitski asjaajamise võrdkuju on Kalevi SPA, küll korraldatakse seal kloorirünnakuid, küll tiirlevad seal ringi pedofiilid, küll püütakse paariminutilise hilinemise korral nahk üle kõrvade tõmmata. Korruptsioonile tuleb teha lõpp ja alguse peab see saama Manitski hipodroomist.