kolmapäev, 24. märts 2010

Ei mingit toetust Miki-Hiirele

Seoses Riigikogu valimistega järgmisel aastal on paratamatult aktiviseerunud ka arutelud, kelle valib Riigikogu või valijameeste kogu Eesti järgmiseks presidendiks. Mitmed poliitikud on juba jõudnud võtta sõna, et pole alternatiivi istuvale presidendile Toomas Hendrik Ilvesele. Võib olla tõesti igasuguste väikeparteide ja tühikargajate nagu Indrek Kanniku jaoks alternatiivid puuduvad. Kuid on olemas selline rahvapartei - Keskerakond.

Keskerakond on kaks aastakümmet lakkamatult töötanud eesti rahva hüvanguks, tegemist on nii suure üleriigilise, rahvuspiire ületava, rahvusvaheliste sidemetega erakonnaga, kellel alati on olnud oma presidendikandidaat. Meie erakonnal pole vaja oodata suitsetatud tagatubades, et ehk meilegi seal pudeneb laualt mingi kübeke. Juba ammu on aeg presidendiks valida vabadusvõitleja Edgar Savisaar. Ka Siiri Oviir on soliidne. Kokkuvõttes võib tagasi valida ka Arnold Rüütli.
Mis puudutab aga Ilvest, siis millest me üldse räägime? Kus on programm? Kuhu see Sussanin meid viia tahab? Senine tegelase "saavutuste" ahel paneb ahhetama. Küll püüdis see ameeriklane Eesti energeetikat mahaparseldada pankroti läinud ameerika energeetikakompaniile. Küll pidid uurimisorganid kriminaaluurimise käigus selgitama, kuhu kaotas mees välisministrina salajased paberid. Küll organiseeriti koos Padariga siin "Kreekat".
Pole tegelane ka põhjalikult aru andud oma suhetest KGB agendi Riho Mesilasega. Kui valitsus saatis mehe Venemaale uue Vene presidendi Medvedeviga suhteid parandama, korraldas ta seal kõigile ootamatult segasevõitu skandaali. Uus Moskva visiit pole paha, õige samm, aga... Kes teab, mis ta seal veel korraldada võib? Ning kus seda enne nähtud, et Eesti president jagab ordeneid mingisugustele sponsoritele ja näitab hiidlastele ordeni asemel kukishit.
Potentsiaalse valijamehena aastal 2011 ütleks küll, et Ilvese poolt hääletada ei tahaks!