teisipäev, 22. aprill 2008

Euroopa Liit võtab lähiajal ette hasartmängunduse reguleerimise


Eelmise nädala keskel külastasid Eesti kasiinovastased Euroopa Liidu pealinna Brüsselit, et tutvuda hasartmängunduse kontrollimise ja piiramise kogemusega Euroopa ametlikus koridorides. Külastades Europarlamenti, kohtudes Eurokomisjoni esindajatega ning visiteerides NATO peakorterit üritasid Eesti kasiinovastased juhtida tähelepanu, et paljudes uutes Euroopa Liidu ja NATO liikmeriikides puudub tõsiselt võetav kontroll kasiinoärinduse ja hasartmänguturu üle, mis tähendab kasvavat rahapesu, muud kuritegevust ning võimalik, et isegi terroristliku tegevuse toetamist.

Euroopa Liidul tuleks ära kasutada leiduvat positiivset kogemust, sest näiteks Euroopa Liidus on riike nagu Soome või Rootsi, kus hasartmängud on riigi efektiivse kontrolli all.

Külastades Europarlamenti, Eurokomisjoni ja NATO esindajaid vahetasime informatsiooni hasartmängust puudutava olukorra kohta Euroopas. Hea meel on tõdeda, et Europarlament kavatseb tõsiselt tutvuda hasartmänguturu problemaatikaga ning ka Eurokomisjon on huvitatud kontrolli tugevdamisest hasartmänguturul liikuva raha osas, mis üha sagedamini leiab käsitlemist koos kuritegevus, korruptsiooni ning terrorismiga.

29.aprillil 2008.a. kell 13.00 toimub Tallinna Kesklinna Tammsaare pargis esimene kasiinovastane meeleavaldus sel aastal. Kasiinovastast meeleavaldust tulevat toetama osavõtu ja esinemisega Riigikogu liikmed, Tallinna linnavolikogu liikmed, kultuuri - ja avaliku elu tegelased. Eesti kasiinovastased korraldavad juba neljanda suure kasiinovastase meeleavalduse Eesti pealinnas.

04.03.2008.a. pöördusid Eesti kasiinovastased rahandusministri Ivari Padari poole kirjaga, kus avaldatakse tõsiselt muret asjaolude üle, mis oluliselt takistavad ning venitavad uue hasartmänguseaduse väljatöötamist ning samuti mõju pärast, mida osutatakse seaduseelnõu väljatöötamisel kasiinoäri huvigrupi poolt. Kasiinovastased tegid valitsuse liikmele ettepaneku viia läbi nõupidamine kasiinovastaste osavõtul, et vaadelda asjaolusid, mis objektiivselt pidurdavad ja takistavad uue hasartmänguseaduse vastuvõtmist.