teisipäev, 13. aprill 2010

Hukkunud respublikaani hotell.

Minu eelmine konspiroloogiline blogisissekanne äratas tohutut huvi. Vandenõuteooriad leiavad alati tänuliku lugeja. Paanika, mis puhkes aga sotside seas, pärast seda blogisisissekannet, oli kui palsam hingele.
Mõned oli lausa veendunud, et kurikaval Ilves on Pihli reetnud ja moodustanud oma parteikese. Ehk jätaksime nüüd teatraalsed šestid ja vaatame siis, mis on selle Ühtse Eesti taga.
Küsimus oli poliitiliselt loomulikult "soo" häältes järgmistel valimistel ning kes neid oleks võimeline saama. Ka eelmistel valimistel esines Hans H. Luige toetatud projekt Rohelised. Seekord oleks selleks siis Ühtne Eesti, kes oleks tugevamalt seotud ja manipuleeritav IRL-i poolt ning kes pärast valimisi võimalik et lõppkokkuvõttes ka liituks IRL-iga.

Häältevahekord uues Riigikogus, kus IRL kõrval oleks tema taskupartei, võimaldaks Savisaare valitsuskoalitsioonidest eemale peletada ning panna teatud surve alla ka Reformierakonna, kusjuures kogu selle Ühtse Eesti eesmärk peale Keskerakonna eemalejätmise koalitsioonist vist ongi Reformierakonnale varju heitmine ja temalt häälte äravõtmine. Laine Jänes on selles mõttes poliitiliselt kõvasti tanki pandud. Usun ka, et Jänese poliitiline karjäär on ohus, sest uus partei moodustatakse kindlasti maksku mis maksab.

Ei pea aga reaalseks seda, et kombineerides sotsialistidega õnnestuks IRL ja tema variparteil Reformierakonda võimu juurest eemale manööverdada. Pigem on oht, et sotsid võivad parlamendist välja kukkuda või nende kohtade hulk Riigikogus jääb väga väikeseks. Siit ka see, miks sotsialistidele töötav Ivo Rull (endine Isamaa peasekretär!) püha viha täis oli. Rohelised süüdistasid ju Rulli, et see neil kõik pekki on keeranud, viidates sotsialistide intriigile! Ja nüüd Rulli ehmatuseks moodustati uus varipartei, kes jällegi sööb sotsialistide elektoraati. Head nalja saab loomulikult siis, kui liberaaltsentristlikud jõud otsustavad koonduda... Liiga vara olete vanameister Edgar Savisaare mahakandnud!

Piinlik on aga lugeda Ühtse Eesti lehekülgedel neid ajast ja arust vanu respublikaanide tekste, mis nõretavad silmakirjalikkusest. Kilk, kes ise oli ResPublica loomise lähedal, viidates juba Ojasoo ja Semperi variserlikkusele, kuna kasvõi guugeldades tulevad välja arvutud ebaeetilised tegemised, mis seotud NO99-ga.

Muide ei ole avalikustatud, kes on suhtekorraldaja, kes reklaamifirmad. Ja seda asutuse puhul, kes elab riigi raha peal! Ennekuulmatu! Mis kulutusi tehtud ja millele, maksumaksja tahab teada! Kas tõesti peab Keskerakond hakkama Riigikogus Jänest pommitama, et asjades selgust saada. Või arvavad mõned kultuuritegelased, et riigikontrolör ei võigi neid kontrollida.

Kronoloogia:
1. NO99 loomenõukogu esimees oli Mart Laari vihmavarjuhoidja Tõnis Arro.
2. Ühtne Eesti peab mail suurkogu, sõna suurkogu leiame ainult ühe Riigikogus esindatud erakonna põhikirjast, see on IRL.
3. Ühtse Eesti kodulehekülg on eestieest.ee, EESTI EEST on IRL-i kaubamärk
4. Kui Ignar Fjuk tegi katse moodustada MTÜ Eesti Eest, mis koondaks NSV Liidu rahvasaadikute kongressi eestimeelsed saadikud, teatas IRL 16. märtsi Postimehes, et „IRL ei välista vaidlusi loodava MTÜga Eesti Eest”.

5. Ka möödunud aastal toimunud „Minu Eesti” mõttetalguid rahastati IRL-i ministri Siim Kiisleri poolt läbi riigieelarve rahade ning ürituse kaubamärgi ning MTÜ olid enda nimele registreerinud IRLi liikmed.
Öösel magama heites kangastus silme ette stseen: Hõreda punase habemega Laar ning Juhan Parts ronivad Ojasoole selga. Kõvera kaelaga Parts kisendab
"Tõuske, tõuske juba ükskord lendu Ojasoo!"...