neljapäev, 22. aprill 2010

Lenin ja Laar

Tänased sünnipäevalised on äravahetamiseni sarnased. Hõre punane habe ja kiilaspäisus pole ainuke, mis neid ühendab. Leninliku Komsomoli, kommunistliku partei reservi veterani Marti ja Ilijtši ühendab armastus Saksamaa vastu, saksa keeles puterdamine on nende stiil. Mõlemad on radikaalid. Laaril põhjuseks esiisadest vaesed moonakad, Ilijtšil vanavanaisa, viinakaupmees Moiša Blank. Mõlemad on meistrid provokatsiooniliste poliitiliste formuleeringute alal. Ja vahendeid nad ei vali. Vene impeeriumi hävitamiseks kõlbas Leninile ka Saksa Kindralstaap. Mis kõlbas Savisaare hävitamiseks?
Meenutame Laari seisukohti 20.augustil 1991 aastal. Eesti Vabariiki pole vaja välja kuulutada, ta on juba väljakuulutatud, mingeid teateid Eesti iseseisvuse taastamisest pole vaja välja saata, kuna Ameerika ei tunnista Eesti okupeerimist. Ühesõnaga istume Toomepea lossis edasi ja oleme vait. Huvitav, millises KGB kontoris see idee välja mõeldi:)
Tänaseks on selge, kui Eesti poleks astunud samme oma iseseisvuse taastamiseks ja selle tunnustamiseks, siis vaevalt ka teised liiduvabariigid oleks midagi ette võtnud. Nii oleksime tänaseni Venemaa koosseisus...