kolmapäev, 22. aprill 2009

Kremli unistaja Lenin lahkub Moskvast 2010

Nagu viimastest Moskva kõlakatest kuulda, pääseb Kremli unistaja lõpuks. 140 aastaselt lahkub ta lõplikult Punase väljaku mausoleumist, milles vang ta oli 85 aastat. Kas võis John Reed oletada, et see justkui maailmavalitseja lõpetab hädiselt nagu iga teine verise utoopia rajaja?

Juhtus nii, et Lenin viibib Punasel väljakul ligi 20 aastat kauem kui tema enda loodud Punane Impeerium. Kui veel president Jeltsin mattis viimase Vene imperaatori keiserlikult St Peterburgi, siis andis ta sellega oma järglasele mõista, et uue mehe missioon peaks olema Lenini ümbermatmine oma ema juurde.

Lenin oli inimkonna suurkuju, nagu Mao, Trotski ja CheGuevara, kes mõjutasid maailma ajalugu. Just Lenin rääkis Euroopa Ühendriikide tekkest! Ja saksa raha toel põrmustas ta rahvaste vangla. Ilmselt koksas Lenini maha Stalin, ja Lenini alandamiseks tegi temast puusliku Punasel väljakul. Miks ka mitte - oli ju Stalin see, kes käskis Leninil naisteriided selga panna, et teda konspiratiivkorterist Piiteris Razlivi toimetada...

Esmakordselt Putini ajal mainiti Lenini ümbermatmist 8 aastat tagasi. Aga see aeg polnud veel küps, kuna Venemaa kommunistid punnisid vastu. Nii jätiski Putin Lenini ümbermatmise oma vahepresidendi Medvedevi õlgadele. Venemaa uus patriarh Kirill andis mõista, et just tal saab olema ajalooline missioon õnnistada, ehk juba 2010 aastal, Lenini ümbermatmist Kremlist ema kõrvale Peterburgi kalmistule. Lenini testament saab täidetud.