teisipäev, 9. aprill 2019

Enne ülestõusmisepühadele eelnevat suurt reedet võtaks kätte raamatu

Pärast valimiste segast aega on meeldiv külastada oma lemmikkohti Jõhvis. Jõhvi eskraamatukogu on meie tarkade palee. Tubli raamatukogu lugejana heitsin pilgu uusväljaannetele ning avastasin uute eestikeelsete raamatute riiulil põneva raamatu. Selleks oli Tiiu Viirandi ja Eve Korgi  "Eesti linnad", 2019. aasta väljaanne. Hea meel oli näha, et Jõhvi lehekülgedel on esile toodud Jõhvi linna kunstnik Kalev Prits.
Olen ise osalenud paljude omavalitsuste arengute juures. Olgu selleks siis Eesti pealinna Tallinna, kus oli võimalus töötada linnapea nõunikuna ning olla au valitud volikogu liikmeks. Või transiidipealinn Maardu, kus abilinnapeana tegelesin integratsiooni ja noorte küsimustega. 5 aastat olin Peipsi pealinna, Mustvee linnapea, seda kõige keerulisemal, haldusreformi realiseerimise, ajal. 
Antud raamatust oli põnev leida huvitavaid seoseid omavalitsuste vahel. Või siis seda, millega ise tegelesid. Näiteks saab teada, et Mustvee peaväljaku suur kell taastati suuremalt osalt Tallinna linna abiga, äitäh Edgar Savisaar ja Taavi Aas!
Täna, kui olen tihedalt Ida - Virumaa juhtimise juures, on mulle eriti oluline arendada edasi seda head, mis meie linnas on. Ülesehitada kultuurilises ja ajaloolises mõttes eesti linn, mille rahvas siin nii tublisti toimetab.