esmaspäev, 31. oktoober 2011

Max Kaur kohtus Venemaa presidenti Medvedjevi esindajaga

28.oktoobril 2011 aastal kohtus Tallinna linnavolikogu liige Max Kaur Leningradi oblastis kõrgematasemelisel majandus - ja meediafoorumil mitteametlikult Venemaa presidenti Dmitri Medvedjevi administratsiooni esindaja Jevgeni Umerenkoviga. Jevgeni Umerenkov on Vene Föderatsiooni presidendi administratsiooni välisriikidega peetavate regioonidevaheliste - ja kultuurisidemete valitsuse osakonna ülem.
„Soovisin edu presidendiparteile käesolevatel parlamendivalimistel, kus teatavasti Dmitri Medvedev on partei Ühtse Venemaa esinumber ning avaldasin lootust, et Eestis elavad Venemaa kodanikud osalevad aktiivselt Riigiduuma valimistel, “ märkis Max Kaur.
„Vene Föderatsiooni presidenti administratsiooni esindaja tundis huvi e-valimiste süsteemi eduka rakendamise ning kaasmaalaste olukorra vastu Eestis,“ lisas Kaur.
Max Kaur osales Leningradi oblasti valitsuse kutsel kõrgematasemelisel majandus - ja meediafoorumil Puškini linnas 27 - 29 oktoobrini. Foorumil tutvustati Leningradi oblasti arenguperspektiive ja oblastisse investeerimise võimalusi. Foorumi raames külastati Leningradi oblasti suurimad tööstus - ja majandusobjekte sh. ka Ust - Luuga sadamat, kus Vladmir Putini mereväelasest onu Ivan Šelomov oli omaajal ülemus.
Foorumist võtsid osa Leningradi oblasti valitsuse esindajad, Venemaa presidendi administratsiooni esindajad, Vene välisministeeriumi töötajad, Ühiskondliku Palati liikmed, ärimehed, ajakirjanikud ja kolmanda sektori esindajad. Eestist võttis foorumist osa ka Riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin.