kolmapäev, 19. oktoober 2011

Jagame Eesti pealinna innovatiivset kogemust


Täna tuli mind puudutav uudis linnavalitsuse istungilt: "Tulenevalt asjaolust, et Tallinna Linnavalitsus tegutseb Sihtasutuse Tallinna Arengu- ja Koolituskeskus asutajana, määrata alates 1.novembrist 2011 Sihtasutuse Tallinna Arengu- ja Koolituskeskus nõukogu liikmeks Tallinna Linnavolikogu liige Max Kaur."
Sihtasutuse Tallinna Arengu- ja Koolituskeskuse nõukogu liikmena tahan eeskätt levitada ja kinnistada Eesti ning Tallinna kui Eesti pealinna positiivseid kogemusi. Eesti on üks innovaatilisemaid riike. Pealinnas Tallinnas kõik need innovatsioonid sünnivadki, siia on nad kontsentreeritud. Seega meil on mida Tallinna Arengu- ja Koolituskeskusega jagada nii tervele Eestile kui kogu maailmale.
Tallinna linn on läbi aastate pälvinud rahvusvahelist tunnustust aktiivse e-teenuste eestvedajana, kes on välja töötanud ja rakendanud hulka omavalitsuse juhtimist ja avalikke teenuseid hõlmavaid elektroonilisi lahendusi. Erinevatel seminaridel on Tallinna Arengu- ja Koolituskeskus jaganud Tallinna kogemusi e-teenuste valdkonnas omavalitsustele nii Ida-kui Lääne Euroopast, olgu selleks siis e-pilet (ID pilet); m-parkimine; e-valitsemine; muud e-teenused.
Sihtasutus Tallinna Arengu- ja Koolituskeskus on ka think tank tüüpi sihtasutus, mille eesmärgiks on toetada Tallinna valitsemist linnakodanike huvides ideede, kontseptide ja lahendusvariantide pakkumisega. Siin annab veel palju ära teha, tuleb kaasata rohkem kodanikuühiskonda. Sean selle nõukogu liikmena eesmärgiks. Sihtasutuse nõukokku on varasemalt kuulunud teiste hulgas ka Tallinna linnapea, ekspeaminster Edgar Savisaar ja president Arnold Rüütel.