reede, 20. juuni 2008

Akadeemilise Seltsi täisliikmeks!

20 juunil, Tallinnas toimunud Vene Akadeemilise Selts Eestis täiskogu istungil sain Eesti Teaduste Akadeemia liikme, akadeemik Mihhaili Bronšteini käest Vene Akadeemilise Seltsi täisliikme tunnistuse.

Vene Akadeemiline Selts Eestis tegutseb 1920 aastast ja ühendab oma ridades suurt osa venekeelt emakeelena kõnelevaid Eesti teadlasi. Akadeemilise Selts mängis märkimisväärselt suurt rolli ka noore Eesti Vabariigi iseseisvuse ja demokraatia ülesehitamises. Üheksakümnendate aastate alguses oma tegevuse taastanud Vene Akadeemiline Selts koondab hetkel sadu venekeelt emakeelena kõnelevaid teadlasi Eesti Teadus Akadeemiast, kõikidest avaliku-õiguslikest ja erakõrgkoolidest, olles ka täna toeks ja abiks Eesti riigile.

Pidulik tseremoonia toimus Tallinnas Majanduse ja Juhtimise Instituudi aulas, kus peale Vene Akadeemilise Seltsi juhtkonna, kuhu kuluvad nii Eesti Teadus Akadeemia akadeemik Mihhail Bronštein kui ka tuntud professorid ja teadlased Tartu ja Tallinna Ülikoolidest ning Tehnikaülikoolist. Kohal viibisid Tallinna linnavolikogu liikmed, Eesti Vabariigi presidenti rahvusvähemuste ümarlaua liige, professor Hanon Barabaner ja teised.

”See on positiivne märk Eesti akadeemilises teaduselus, et meie majandusele nii keerulisel ajal , tekib uus põlvkond noori teadlasi, seda just venekeelsetest eestlastest. Sest just see vene keelt emakeelena kõnelev, uus põlvkond Eesti teadusintelligentsi peab tagama Eesti majanduse stabiilse arengu,“ sõnas Eesti Teaduste Akadeemia liige, akadeemik Mihhaili Bronštein.

Vene keelt kõneleva eestlasena on mul suur au saada see tunnustus Akadeemilise Seltsi ja isiklikult transiidiguru, akadeemik Mihhaili Bronšteini poolt, see innustab tegutsema Eesti majanduse ja ühiskonna heaks.

30.märtsil sain Peterburi Riikliku Inseneri ja Majanduse Ülikooli rektori kutse asuda õppima selle maailmas maineka ülikooli doktorantuuris. Lubasin asuda õppima doktorantuuri veel sel aastal. Andestasin Äripäeva allapoole vööd lööva loo eest, kus pandi kahtluse all minu haridustee. Eks lugupeetud kollane ärileht peab ennast ka kuidagi müüma.

Peterburi Riiklik Inseneri ja Majandus Ülikool ENGECON on Euroopas tuntud saja aastase kogemusega majandusülikool. Selle on lõpetanud näiteks Vene energeetikaguru, tuntud liberaal Anatoli Tšubais, värske Eesti kodanik, suurärimees Rustam Aksjonenko. Ülikooli professorina on töötanud Venemaa peaministri Vladimir Putini esimene asetäitja, ekspeaminister Viktor Zubkov.

05.02.2008.a. ilmus Äripäevas lugu, kus pandi kahtluse alla minu haridustee. Tõrjusin ajalehe väited ning nõudsin ajalehelt vabandamist eksitava loo pärast, mis tahtlikult kahjustas minu mainet. Eesti Teaduste Akadeemia liige, akadeemik Mihhaili Bronštein astus minu kaitseks välja.