neljapäev, 25. juuni 2015

Suur orelikontsert Peipsi pealinna kirikus

27. juuni 2015.a., kell 17.00 korraldab Eesti Kontsert Peipsi pealinnas Mustvee luteri kirikus suure orelikontserti, mis on pühendatud Mustvee luteri kiriku oreli sissepühitsemisele. Orelil esineb maestro Toomas Trass ning konsertil astub üles Hortus Musicus, mille kunstiline juht on Andres Mustonen. Kõlavad esiettekandes Toomas Trassi "Te Deum", samuti G. Gabrieli, W.Byrdi, C.Monteverdi looming ning oreliimprovisatsioonid. 
"Peipsi pealinn Mustvee on kirikute linn ning linnavõimule on tähtis, et koguduste elu edeneks. See on ka turismi arengu seisukohalt oluline. Tahaks eriti tänada Enok Haamerit, meie Peipsi pealinna vaimset isa, tema panus kohaliku elu edendmisel on hindamatu," leiab Mustvee linnapea Max Kaur.
Aasta tagasi sai Mustvee EELK annetuseks Soome usuvendadelt unikaalse oreli, mis Mustvee linna ja eraannetuste toel õnnestus toimetada ja paigaldada poolteistsada aastat vana kiriku peasaali.
Mustvee EELK preester on Enok Haamer, kes teenib kogudust enam kui  50 aastat ning hiljuti tähistas oma 80.aastast juubelit.