esmaspäev, 13. august 2012

EV valitsuse liige saatis korrakaitsekomisjoni esimehele kirja

Majandus- ja Kommunikatsiooniminister Juhan Parts saatis kirja (nr.1.15-5/12-00643/022) Tallinna linnavolikogu korrakaitsekomisjoni esimehele Max Kaurile, milles vaidleb vastu ettepanekule tõsta B-kategooria mootorsõiduki juhtimisõiguse vanuse alammäär 18 aastalt 21 aastale.
Jälle vehitakse eurodirektiividega. "B-kategooria mootorsõiduki juhtimisõiguse vanuse alammäära kehtestamisel liiklusseaduses on aluseks võetud Euroopa Parlamendi ja Nõukogu direktiivis 2006/126/EÜ sätestatud nõuded. Nimetatud direktiivi kohaselt on B-kategooria mootorsõiduki juhtimisõiguse vanuse alammääraks 18 aastat."
Jah, me olemegi koos Soomega erandid, sest ainult Eestis ja Soomes väljastatakse B-kategooria mootorsõiduki juhtimisõiguse omandajale kõigepealt 2 aastaks esmane juhiluba. Ning minu hinnangul peaksime eranditega ka edaspidi jätkama.
See on tore, et minister kirjutab: "2013. aastal on kavandatud AM-kategooria ning A-kategooria mootorsõidukijuhi ettevalmistamise riiklike õppekavade viimine uutele alustele." Kuid kasiinoskäijatele ja riigikokku kandideerijatele me riiklike õppekavu ei teinud, lihtsalt otsustasime: kasiinosse ja Riigikogusse kandideerida saab alates 21. eluaastast. Punkt.