kolmapäev, 6. oktoober 2010

Putin pigistab juudikongressi


Venemaa juudikongressi tabas üllatus. Vene Föderatsiooni justiitsministeerium teatas, et nende tegevus on peatatud. Paberid ei ole korras... Vaat see oli üllatus juudikongressi juhtkonda kuuluvatele Vene esimiljardäridele! Samuti Moskva linnapea kohusetäitjale Vladimir Resinile, kes venepärasele nimele vaatamata on pesueht juut ning on oma jõud alati Venemaa juudikongressi tegevusse rakendanud.
Juudikongress teatas Kremlile, et nad loodavad probleemide kiiret lahenemist.
Ja ennäe Moskva linnapea kohusetäitja, tõsiusklik juut Vladimir Resin asubki tegevusse. Tema, vana Lužkovi kamraad ei jäta paari päevaga patrooni pärandist kivi kivi pealegi!
Järgnevad kümned ja sajad mahavõtmised ja vallandamised. Tsereteli hiigelskulptuurid, mille likvideerimiseks kulub paari lasteaia ehituskulud, litsutakse laiaks. Lužkovi abikaasa, naismiljardäri Jelena Baturina ehituskolossidele pannakse kriips peale. "Tark õpib teiste vigadest," tänitab Resin vana juudisõnu ajakirjanikele, kes viitavad Resinile, et tema oligi ju Lužkovi ajal ehituskompleksi pealik.
Resin tegevus saab kohe kõrge tunnustuse osaliseks. Teda võtab vastu seltsimees Putin. Resin väljub Putini kabinetist partei "Ühtne Venemaa" sisseastumisavaldusega, ilmselt Vladimir Vladimirovitš ise pani sinna oma soovitaja allkirja alla...
Seejärel heidab Resin pilgu oma kellale, see on miljon dollarit maksev DeWitt La Pressy Grande Complication ning istub oma Rolls Royce Phantom 1962 aasta mudelisse. Jah, on aeg sõita juudikongressi kontorisse asju arutama.