kolmapäev, 11. veebruar 2009

Amokk. Kremli fännid.

Paljudele tundub uskumatu, aga Scolari ei ole enam Chelsea peatreener. Mees, kellel selja taga MM-kuld ja EM- hõbe, on vallandatud vähem kui 7 kuu pärast peatreeneriks määramist. Tavaliselt on tipptreeneritele antud aastake - paar, et oma skeemi uues klubis rakendada. Ei ole ju kerge jalgpallureid Mourinho kaitsetaktikalt ümber õpetada ründama suurte jõududega. Isegi kui nad on väga kallid jalgpallurid. Ja üldiselt tuntakse lihtsalt lugupidamist inimeste vastu, kellel on saavutusi ja kellel on olnud meeskondi, kes näidanud head jalgpalli.

Chelsea`s see ei kehtinud. Maailma tipptreener kihutati esimeste raskuste juures tänavale. Päritolult Leedu juut (tema perekond pärineb Poola- Leedu piiri lähedaselt alalt) on Roman Abramovichil (õigemini on tema nimi Abramovichus) vist see äkiline leedu temperament, mis välja lööb. Kuid usun mitte ainult see. Tulemas on ju viies treener paari aasta jooksul!

See pole enam temperament, see on hüsteeria. Miljardi klubisse matnud veendunud sionist(nagu ta end ise nimetab) Roma ei suuda taluda, et ta ei saa seda, mida ta tahab. Kuid nii see Inglise ja Euroopa jalgpallis on. Lasti Chelsea`il paar meistritiitlit võita, ja kõik. Inglastel ei ole huvi, et võidaks KOGU aeg Chelsea. Ja just see on põhjus, miks just Chelsea`le loetakse väravaid offside`ist, ja ei miski muu.

No ei taha vanad klubid lubada Chelsea võitu Meistrite Liigas. Ja ikka leidub kohtunik, kes käkki ära keerab. Putin siin ei aita. Basmannõi kohus Londonis ei maksa. Jääb vaid Romale kaasa tunda. Ka rikkad nutavad.