teisipäev, 3. veebruar 2009

Aeg kasutada meie lõpmatut intellektuaalset reservi!

Tekkinud majandus- ja emotsionaalset olukorda peaks ärakasutama Eesti arengu edukaks jätkamises. See on hea võimalus näidata veel kord maailmale, et oleme nutikad ja moodsa lähenemisega ühiskond.
Olen igati nõus Siim Kallasega, kes kuulutas välja kreatiivsuse ja innovaatika ajastu meie Eesti elus. Majanduskriisi, aga ka emotsionaalse kriisi ajal on kõige õigem aeg kasutada meie lõpmatut intellektuaalset reservi. Just kasutades täies mahus infotehnoloogilise vahendeid, „e-valitsuse“ reserve, saame loobuda stagnaaja ebaefektiivsest riigivalitsemise mudelist. Viime veel valimisaastal 2009 läbi reformi loobudes kolmest ministeeriumist, kahest portfellita ministrist ning viieteistkümnest maavalitsustest kui mõttetust ja aegunud institutsioonist.
Olen nõus Mart Laariga, kes kritiseerib koalitsioonipartnereid ja hoiatab valitsust ahvatluse eest suurendada maksukoormust, mis võib ainult suurendada sotsiaalkriisi riski. Olen nõus ka Ivari Padariga, kes soovib vastu võtta juba kevadel negatiivse lisaeelarve. Negatiivne lisaeelarve võiks olla vähemalt 10 miljardi krooni suurune.