esmaspäev, 21. juuli 2008

Eestisse võib tulla kasiinoohvrite sammas

Tallinnasse võib tulla kasiinoohvritele pühendatud sammas. 18.juuli 2008.a. Tallinnas toimunul esimesel kasiinovastase aastapäeva tähistamisel, mis oli pühendatud hasartmängude ohvritele, meenutati kasiinoohvreid ja nende pereliikmeid ning tehti ka ettepanek püstitada kasiinoohvritele pühendatud sammas.
TV3 uudis: http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=19392889&categoryID=120&ndate=1216587600

Sammas kavatsetakse esialgselt rajada Tallinnasse nn. kasiinovastaste väljakule Pronksi 19 ja Tartu mnt. nurgal, samas kus 2007 aastal toimus eesti ühiskonnas ajalooline, esimene kasiinovastaste meeleavaldus Euroopa Liidus ning kus tehti ettepanek kuulutada 18.juuli kasiinovastaseks päevaks. Esimene ainulaadne mälestusmärk maailmas kavatsetakse avada viiendal kasiinovastasel aastapäeval.

Tuntud eesti kunstnik Neeme Lall, kes esitas kasiinovastasel aastapäeval kunstiteost „Kasiinoohvrid”, leidis: „See on hea mõte. Mis veel peaks võitlema elajalike kasiinoomanike diktatuuri vastu kui mitte kunst?”

Toetan ettepanekut püstitada kasiinoohvritele mälestussammas, las ta koputab iga päev jultunud kasiinoomanike ja ühiskonna südametunnistusele, kui sajad tapetud inimesed jätavad meid ükskõikseks, siis pole meil loota helget tulevikku.

Ideekavandit esialgu ei ole, kuid kasiinovastased sooviksid horrorstiilis kunstiteost, kus hullunud kasiinoomanik pussitab õnnetut kasiinoohvrit. Sellega oleks esile toodud ka tänaste Eesti kasiinoomanike varasem kuritegelik minevik, millest ühiskonda informeeritud pole.

18.juuli 2008.a. Tallinnas toimus esimene kasiinovastase aastapäeva tähistamine, mis on pühendatakse hasartmängude ohvritele, meenutati kasiinoohvreid ja nende pereliikmeid. Mälestusüritusel võtsid osa ning esinesid pea kõikide Eesti suurimate usuorganisatsioonide esindajad. Kasiinoohvrite päeval võtsid sõna tuntud eesti kultuurielu - ja ühiskonnategelased. Usukonfessioonide esindajad lasksid taevasse valge tuvi, mis sümboliseerib lootust.