pühapäev, 30. märts 2008

Kutse doktorantuuri ning andestus Äripäevale.

30.03.2008.a. Tallinnas Majanduse ja Juhtimise Instituudi ECOMEN aulas sain Peterburi Riikliku Inseneri ja Majanduse Ülikooli ENGECON rektori käest kätte majandusmagistri tunnistuse ning kutse asuda õppima ülikooli doktorantuuri.

Pidulik tseremoonia toimus Tallinnas Majanduse ja Juhtimise Instituudi ECOMEN aulas, kus peale Peterburi Riiklikus Inseneri ja Majanduse Ülikooli akadeemilisele delegatsioonile eesotsas rektor Alexander Mikhaylushkiniga, osalesid ka Eesti Teadus Akadeemia akadeemik Mihhail Bronštein, Vene Akadeemilise Seltsi juhtkond, Tallinna Tehnikaülikooli juhtkonna esindaja, Tallinna Linnavolikogu esindajad, Majanduse ja Juhtimise Instituudi rektor, Eesti Vabariigi presidenti rahvusvähemuste ümarlaua liige professor Hanon Barabaner ja teised. Sündmust oli tulnud valgustama mitmete meediaväljaannete esindajad.

Arvestades Peterburi Ülikooli rektori kutset kavatsen asuda õppima ENGECONi doktorantuuri veel sel kevadel. Andestan Äripäevale allapoole vööd lööva loo, kus pandi kahtluse all minu haridustee. Mõistan ja andestan ajalehele. Eks lugupeetud kollane ärileht peab ennast ka kuidagi müüma.

Tahaks tänada avalikust, kes minu kaitseks välja astusid, eriti Eesti Teaduste Akadeemia liiget, akadeemik Mihhaili Bronšteini.

Peterburi Riiklik Inseneri ja Majandus Ülikool ENGECON (Saint-Petersburg State Academy for Engineering and Economics) on Euroopas tuntud Venemaa esimene majandusülikool. Saja-aasta kogemusega ülikooli rektoriks on tuntud Venemaa arvamusliider, ka võimaliku kandidaadina Venemaa haridusministri kohale mainitud, professor Alexander Mikhaylushkin. Olgu öeldud, et selle tuntud kõrgkooli on lõpetanud näiteks Vene energeetikaguru, tuntud liberaal Anatoli Tšubais, värske Eesti kodanik ja suurärimees Rustam Aksjonenko, Severstali omanik, miljardär Aleksei Mordašov. Ülikoolis on professorina töötanud tänane Venemaa peaminister Viktor Zubkov. Doktorantuuris asub Kaur õppima koos Eestis elamisluba omava Sergei Matvienkoga, Peterburi kuberneri Valentina Matvienko pojaga.

PS!

05.02.2008.a. ilmus Äripäevas uurimuslugu, kus pandi kahtluse alla Max Kauri haridustee. Kaur tõrjus ajalehe väited ning nõudis ajalehelt vabandamist eksitava loo pärast, mis tahtlikult kahjustas poliitiku mainet. Eesti Teaduste Akadeemia liige, akadeemik Mihhaili Bronštein astus Max Kauri kaitseks välja kirjutades: ”Max Kauril on haridust piisavalt, et tulla toime nii omavalitsuses kui ka erakõrgkooli juhtimisel. Lugupeetud ajaleht peaks end paremini kurssi viima Euroopa hariduse arengutega lähtudes Bologna protsessist..”