teisipäev, 4. märts 2008

Kasiinovastased tegid ettepaneku, millest on võimatu keelduda

4. märtsil 2008.a. pöördusid Eesti kasiinovastased rahanduseministri Ivari Padari poole kirjaga, kus avaldatakse tõsiselt muret asjaolude üle, mis oluliselt takistavad ning venitavad uue hasartmänguseaduse väljatöötamist ning samuti mõju pärast, mida osutatakse kasiinoäri huvigruppi poolt. Kasiinovastased tegid valitsuse liikmele ettepaneku viia läbi nõupidamine kasiinovastaste osavõtul, et vaadelda asjaolusid, mis objektiivselt pidurdavad ja takistavad uue hasartmänguseaduse vastuvõtmist.

Rahandusministri juures toimuvast nõupidamisest hasartmänguseaduse asjus võiks osa võtta asjatundajad ja huvilised nii Majandusministeeriumist, Justiitsministeeriumist, Riigikogust ning suurte omavalitsuste esindajad.

25.02.2008.a. tegid Eesti kasiinovastased avalduse, kus kutsusid Eesti Olümpiakomiteed loobuma kahtlasest kasiinoäri rahast, mis kahjustab eesti sporti mainet rahvusvahelisel areenil.

Kasiinovastane liikumine on Eestis tõusuteel. Seda on asunud toetama nii vasakpoolsed kui parempoolsed, nii noored kui ka eakad, kõik inimesed olenemata rahvusest ning usust. Eelmise aasta AS Turuuuringute poolt korraldatud küsitlused näitasid, et 76% Eesti ja 81% Tallinn elanikest on kasiinoäri piiramise poolt. Võttes arvesse eelmainitut on eesti kasiinovastastel kavas 2008 aasta jooksul rida uusi kasiinovastaseid üritusi, aktsioone ja massilisi meeleavaldusi.