teisipäev, 5. veebruar 2008

Siin on minu tegelikud vastused Äripäevale

Äripäev: Tere, Põhjendan ka, miks Teist üldsegi kirjutame. Nimelt laekus eelmisel aastal Äripäeva vihje, et Max Kaur otsis erakõrgkoolis Lex akrediteerimata õppekava järgi õppides Venemaa Ülikooli bakalaureuse kraadi. Otsustasime seda kontrollida. Sooviks veel paar küsimust esitada:
1. Miks Te kirjutasite viimastel kohalike omavalimistel saadikukandidaadi ankeeti, et olete lõpetanud Moskva Riiklik Ülikooli? Antud ankeedi tõepärasust kinnitasite ka oma allkirjaga.
2. Nüüd Te lasite Tallinna Valimiskomisjonil ülikooli nime ära vahetada. Aga kas Te olete kursis, et Eestis Moskva Rahvusvahelise Sõltumatu Keskkonna ja Politoloogia Ülikooli (MNEPU) diplomeid Eestis ei tunnustata? Seega Eesti mõttes Teil justkui pole bakalaureuse kraadi.
3. Miks Ecomeni kodulehelt võeti hiljuti maha viide võimalusele saada bakalureusekraad Peterburist?
Oleks väga meeldiv, kui saaksite lähiajal vastata. Kahjuks on artikkel venima jäänud, aga peaks lähipäevadel ilmavalgust nägema.

Parimat,
Ralf-Martin Soe


Eks siis vastasin Äripäeva ajakirjanikule …

Küsimusele: Miks Te kirjutasite viimastel kohalike omavalimistel saadikukandidaadi ankeeti, et olete lõpetanud Moskva Riiklik Ülikooli? Antud ankeedi tõepärasust kinnitasite ka oma allkirjaga.
Vastasin, et Ausalt öeldes ei otsi paaniliselt seda, mida minu koha kuskil kirjas on. Üks tuttav märkas antud eksitust ning ma palusin vabariigi valimiskomisjonil teha parandus. Parandus tehti enne seda kui Äripäev minu poole pöördus. Äripäev püüab muljet jätta nagu oleks parandus tehtud pärast seda, kui Äripäev küsimuse tõstis.

Küsimusele: Nüüd Te lasite Tallinna Valimiskomisjonil ülikooli nime ära vahetada. Aga kas Te olete kursis, et Eestis Moskva Rahvusvahelise Sõltumatu Keskkonna ja Politoloogia Ülikooli (MNEPU) diplomeid Eestis ei tunnustata? Seega Eesti mõttes Teil justkui pole bakalaureuse kraadi.
Vastasin, et õppisin Moskva Rahvusvahelise Sõltumatu Keskkonna ja Politoloogia Ülikooli MNEPU kaugõpesüsteemis. Uurisin ka Teie väidet diplomi kehtivuse kohta , keegi teie väidet ei kinnita. Eesti erasektoris otsustab tööandja, kas tema töötaja haridus on piisav. Loomulikult kui asun tööle riigiametisse, siis läbin ka vastavad ettenähtud protseduurid Eesti ENIC/NARIC Keskus (Akadeemilise tunnustamise infokeskuses). Praeguseks see vajadus puudub.
Nii Eesti kui ka Venemaa on ühinenud Bologna protsessiga. Minu arust on päris naljakas kui Äripäev seaks kahtluse alla Jabloko ühe liidri Ilja Jašin hariduse, kes omandas selle samas ülikoolis, mis minagi. Viitan teile ka, et jätkan oma haridusteed Peterburi ühes tuntumas kõrgkoolis. Kevadel kaitsen seal magistrikraadi. Nende jaoks minu bakalaureusel pole viga midagi.”
Hämmastab Akadeemilise Tunnustamise Infokeskuse Gunnar Vahti sekkumine Äripäeva veergudel. Ma pole kunagi pöördunud oma diplomite tunnustamise asjus tema poole. Ta pole mu diplomeid näinud. Kuidas ta saab siis esitada nende kohta mingit seisukohta?

Küsimusele: Miks Ecomeni kodulehelt võeti hiljuti maha viide võimalusele saada bakalureusekraad Peterburist?

Vastasin, et ECOMENi kodulehekülg on uuendamisel. Parandame disaini ja täiendame infot.

Eks järeldused ajakirjanike töö kohta tehke ise.