reede, 30. november 2007

Reform ja Kesk koos kasiinode vastu?

Teisipäeval, 4.detsembril 2007.a. Tallinnas Mustamäe linnaosas toimuval kasiinovastasel meeleavaldusel osalevad loodetavasti peale Tallinna Linnavolikogu keskerakondlaste ja sõltumatute saadikute ka Reformierakonna liikmetest linnavolikogu ja Mustamäe Halduskogu saadikud. Oodatakse ka suurerakondade noori.

See on hea märk, et suured ja kogenud poliitilised erakonnad seisavad selle eest, et ka kasiinoäri kultuur oleks meie riigis tsiviliseeritud tasemel. Riigikontrolli aktid 2001 ja 2005 aastast näitavad, et kasiinondus Eestis on sisuliselt seadustatud kuritegevus. On hea tõdeda, et Eesti elanikelt takistamatult raha varastavate kasiinoärikate piiramise ja kontrolli alla võtmise ideed on tänaseks asunud toetama nii vasak- kui parempoolsed, nii noored kui ka eakad, kõik inimesed olenemata rahvusest ning usust.

Käesoleva aasta alguses moodustatud Eesti kasiinovastane liikumine, mis on korraldanud mitmeid kasiinovastaseid aktsioone, meeleavaldusi ja üleriigilisi kampaaniaid, korraldavad juba kolmanda suure kasiinovastase meeleavalduse, mis toimub Tallinna Mustamäe Linnaosa Valitsuse hoones oleva kasiino ees, aadressil Tammsaare tee 135, kell 13.00.
27. novembril 2007.a. Mustamäe Halduskogu korralisel istungil arutati kasiino poolt esitatud taotlust Mustamäe Linnaosa Valitsusele kasiino tegevusloa pikendamiseks. Peale seisukohtade ärakuulamist, sealhulgas ka istungil osalenud kasiinode esindaja ja Eesti kasiinovastaste eesvedajate ärakuulamist, hääletas halduskogu kasiinole tegevusloa pikendamise vastu. Vastu hääletasid nii Keskerakonda, IRLi ja Reformierakonda kuuluvad halduskogu liikmed.