esmaspäev, 1. oktoober 2007

Eesti kasiinovastased said oma logo


Käesoleva aasta alguses moodustatud kasiinovastane liikumine, kes on korraldanud rida üleriigilisi kampaaniaid, kasiinovastaseid aktsioone ning korraldab 16.oktoobril Tallinnas Lasnamäe Pea turu keskuses kell 13.00 suur kasiinovastane meeleavalduse, sai oma logo. Kasiinovastaste logo disainis ja projekteeris tuntud meediafirma DypoS.

Arvestades, et kasiinovastaste liikumine on tõusu teel üle Eesti ning ees on pikaajaline võitlus, vajasime oma logo, mis peab olema lihtne, loov ning arusaadav ka rahvusvaheliselt, sest kasiinovastane liikumise on laiem kui ainult Eesti. Tõsiselt kaalutakse kasiinovastuseisu ka teistesse Euroopa Liidu riikides. Vastukajad Lätist, Leedust ja Poolast on positiivsed.

Kasiinovastased peavad seisma vastu maniakaalsete kasiinoärimeeste plaanidele laostada eesti ühiskond. Kasiinoäri tulevik Eestis on pigem Skandinaavia mudeli järgi, ehk kvaliteetne, usaldusväärne ja turvaline. 26.09.2007.a. Vabariigi Valitsuse liige, Rahandusminister Ivari Padar tänas oma kirjas Eesti kasiinovastaseid hasartmängutemaatika jõulise tõstatamise eest.

18.07.2007.a toimus Tallinnas esimene kasiinovastane meeleavaldus Euroopa Liidus. Kasiinovastase meeleavalduse korraldamise kohaks oli suurima kasiinoketi Olympic Entertainment Group peakontori esine. Meeleavaldusel tehti ettepanek kuulutada 18.juuli kasiinovastaseks päevaks. Varem on kasiinovastased kutsunud Eesti Olümpiakomiteed, Kultuurkapitali ning kõiki õppe-, noorsoo-, kultuur- ja sotsiaalasutusi loobuma kasiinopoolsetest rahalistest toetustest.