pühapäev, 18. detsember 2016

Riigihalduse minister külastab Peipsi pealinna

21.detsembril 2016. aastal külastab Eesti Vabariigi riigihalduse minister Mihhail Korb Mustvee linna, kus võtab osa viie ühineva omavalitsuse pidulikust volikogude ühisistungist Peipsi pealinna Mustvee Kultuurikeskuses.
21.detsembril on sündimas suurvald, kuhu kuuluvad Mustvee linn, Saare, Avinurme, Kasepää, Lohusuu ning osa Torma valla küladest ning mille tulemusel moodustub ligi 6000 elanikuga vald, mille keskuseks saab olema Mustvee linn. Mustvee Kultuurikeskuseses  võetakse vastu lõplikud otsused omavalitsuste ühinemise kohta ning kirjutatakse pidulikult alla ühinemilepingule. Ühinemisleping antakse, vastavalt haldusreformi seadusele, üle Jõgevamaa maavanemale.
"Suur tunnustus on,  et Eesti Vabariigi valitsuse liige, minister Korb visiteerib meie piirkonda nii ajaloolisel hetkel. Siiralt usun, et rahva poolt valitud suurvalla võim suudab viia uue tekkinud omavalitsuse edukalt vastu tulevikule, kus suudetakse ühiskoos lahendada kõik küsimused," arvas Mustvee linnapea Max Kaur. 
Riiklik haldusreform on Peipsi kandis lõppusirgel ning suur töö läbirääkimistel, mis toimusid omavalitsuste vahel 2016 aasta jooksul. on nüüd tehtud. Kõik tulevase suure omavalitsuse elanikud said tutvuda ühinemislepinguga nii linna internetileheküljel kui ka paberikandjal omavalitsuste kantseleides. Lisaks postkasti kaudu saabus  informatiivne ühinemisleht, kus samuti oli võimalus tutvuda ühinemislepinguga. 20. ja 21. novembril 2016. aastal, toimus kõikides omavalitsuste rahvaküsitlus, kus rahvas sai vastata kahele küsimusele: kas olete nõus ühinemisega ning küsimusele uue suurvalla nimest. 
Järgmisel aastal, 15. oktoobril 2017. aastal on ajalooline hetk,  kus Mustvee, Saare, Avinurme, Lohusuu, Kasepää rahvas saavad valimistel valida suurvalla vallavolikogu, kuhu kuuluvad 21 volinikku.